Afganistan interzice ziarele pakistaneze » Director Articole Gratuit – BiA

Afganistan interzice ziarele pakistaneze

24 septembrie 2012 | Autor: | Posted in Diverse

Afganistan a interzis toate ziarele pakistaneze sa mai intre in tara, incepand de vineri, in incercarea de a opri talibanii sa mai influenteze opinia publica prin intermediul presei. Ordinul, emis de Ministerul de Interne, intensifica tensiunea dintre cele doua tari.

Acesta se focuseaza in principal pe blocarea intrarii ziarelor in Torkham, o frontiera importanta, si pe directionarea politiei pentru a aduna toate ziarele pakistaneze din trei provincii de est, Nangarhar, Kunar si Nuristan. Intr-o declaratie, ministerul a spus ca ziarele au fost un canal de promovarea a propagandei talibanilor.

Stirile nu se bazeaza pe realitate si creeaza preocupari pentru conationalii nostri din provinciile estice ale Afganistanului”, a declarat ministerul. „De asemenea, ziarele sunt a sursa de propaganda pentru purtatorii de cuvant ai talibanilor.”

Tensiunile dintre cele doua tari s-au intensificat joi la intalnirea Consiliului de Securitate ONU, atunci cand Ministrul de Externe afgan, Zalmai Rassoul, a cerut Pakistanului sa opreasca atacurile din provincia de est, Kunar, care a spus el, au ucis zeci de civili. Acesta a precizat ca atacurile pun in pericol relatiile bilaterale, „cu consecinte negative grave asupra cooperarii bilaterale necesare pentru dezvoltarea pacii, securitatii si dezvoltarii economiei in tarile noastre si in intreaga regiune.”

Multi luptatori talibani pakistanezi au fugit in Kunar si in zonele inconjuratoare dupa ce armata din Pakistan i-a gonit afara din regiune, profitand de retragerea armatei americane de la frontierele afgane din ultimii ani.

Intr-un interviu acordat joi pentru The Associated Press, Ministerul de Externe al Pakistanului, Hina Rabbani Khar, a declarat ca tara sa va organiza in curand discutii confidentiale cu SUA si Afghanistan pentru a combaterea terorismului din regiune.

Separat in Afghanistan, cinci civili au fost ucisi si opt au fost raniti vineri in districtul Naway, din provincia Helmand din sudul Afghanistanului, potrivit sefului politiei Ahmad Shah Khan Pupal. NATO a raportat ca doi membrii care se ocupau de alianta militara din Afghanistan s-au aflat vineri printre cei morti.

Article Source

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.