Afli tot despre Asigurari de Sanatate Obligatorii » Director Articole Gratuit – BiA

Afli tot despre Asigurari de Sanatate Obligatorii

17 iulie 2012 | Autor: | Posted in Bănci şi asigurari

Este aproape stabilit faptul ca pe viitor sa fie introdus sistemul asigurarilor de sanatate obligatorii, ce se vor incheia privat. Acest lucru este deosebit de benefic pentru companiile de asigurari care astfel au posibilitatea sa se bata pe o bucata serioasa de piata, parte dealtfel sigura datorita faptului ca asigurarea de sanatate va deveni obligatorie.

Asigurarile private de sanatate vor fi de doua tipuri: de baza si complementare. In prima categorie vor fi incluse serviciile de baza, in timp ce in cea de-a doua, se vor afla servicii de sanatate suplimentare, ca de exemplu cele de stomatologie. O polita totusi nu va putea sa depaseasca 50 de euro lunar.

Cei care nu vor incheia o polita de asigurari la niciuna din companiile de asigurari vor putea primi ingrijiri medicale numai in regim de urgenta.

Un alt aspect legat de impunerea asigurarilor obligatorii de sanatate este faptul ca niciun cetatean nu va putea fi refuzat de asiguratori, indiferent de starea sa de sanatate. Chiar daca companiile de asigurari ar putea cere in prealabil unele analize, nu este nevoie ca acestea sa fie intr-adevar efectuate, asiguratii putand sa refuze acest lucru. Deci companiile de asigurari pot sa solicite evaluarea sanatatii asiguratilor numai daca acestia isi ofera acordul.

De asemenea, vor exista anumite categorii de asigurati care nu vor fi nevoiti sa incheie asigurari, fiind scutiti prin lege de acest lucru. Aici sunt incluse urmatoarele categorii de persoane: copiii care au mai putin de 18 ani, studentii care au mai putin de 26 de ani si care nu au venituri, sotul sau sotia si parintii celui asigurat, persoanele care au un anumit handicap si care nu muncesc si in general nu au venituri din nicio sursa, cat si bolnavii care sunt inscrisi intr-unul din programele nationale, cat si femeile care astepta sa aiba un copil.

 

 

Article Source

Autor:

This author has published 17 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.