Anvelope de vară pentru un concediu reușit » Director Articole Gratuit – BiA

Anvelope de vară pentru un concediu reușit

18 august 2014 | Autor: | Posted in Auto, moto, velo, Piese de schimb, Tuning

O mașină bine îngrijită are întotdeauna un proprietar foarte fericit. Pentru că oricine se va simți excelent într-o mașină curată, care funcționează perfect, fără nici un fel de probleme. Bineînțeles, pe parcurs problemele pot apărea dar de asemenea, pot fi și prevenite.

O modalitate foarte eficientă de a preveni deteriorarea mașinii și a componentelor sale, este folosirea anvelopelor specifice sezonului. Nu sunt doar vorbe aruncate care să te facă să cheltuiești mai mulți bani pe cauciuri. Din contră, dacă investești odată în anvelope pentru fiecare sezon în parte, eviți să ai probleme pe termen lung cu mașina ta.

Luna august aduce cu sine temperaturi ce înroșesc termometrul rapid. Și exact în această perioadă cu toții plecăm în concediu, la munte, la mare sau în câte un city break. Drumul este lung pâna la destinație și din acest motiv o scurtă inspecție a mașinii înainte de plecare este necesară. O parte importantă a acestei inspecții este schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară, în cazul în care acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Poate te vei întreba de ce mașina nu poate merge în continuare cu anvelope de iarnă. Motivul este unul simplu: anvelopele de vară rezistă la temperaturi extrem de ridicate, când suprafața carosabilă este încinsă și atinge temperaturi de peste 50 de grade Celsius. În schimb, la astfel de temperaturi anvelopele de iarnă se deteriorează rapid, și se pot resimți vibrații ale volanului. De asemenea, în momentul în care temperatura la nivelul cauciucului ajunge la 100 grade Celsius, din cauza manevrelor de accelerare sau frânare, cauciurile de vară protejează jantele și mașina per ansamblu. Anvelopele de iarnă nu rezistă în condiții de caniculă și își pierd proprietățile de siguranță la temperaturi de peste 25 grade Celsius. Ele funcționează excelent în schimb, în condiții de îngheț, temperaturi sub 0 grade sau zăpadă abundentă. Astfel, un drum spre munte în mijlocul sezonului de iarnă te va scăpa de grija înzăpezirii sau a tracțiunii scăzute, datorită canelurilor adânci caracteristice anvelopelor de iarnă. Nici în condiții de polei sau carosabil ud nu vei avea probleme, deoarece anvelopele de iarnă sunt gândite să facă față și acestor situații, fără a exista riscul de derapare sau alunecare.

Pe lângă aceste două tipuri de anvelope, mai există un alt tip de cauciucuri care este un compromis între cele de vară și cele de iarnă. Anvelopele all season sunt potrivite, după cum le spune și numele, pentru toate anotimpurile. Se comportă excelent pe condiții moderate de vreme și temperaturi cuprinse între 0 și 25 de grade Celsius. Însă odată ce temperaturile trec de aceste două praguri, aderența începe să se piardă și anvopele pot deveni mult mai zgomotoase. Pentru a evita astfel de situații și în mod special uzarea cauciucurilor, anvelopele trebuie schimbate în funcție de sezon și temperatura de afară.

Vei fi extrem de mulțumit de modul în care merge mașina ta atunci când cauciucurile sunt în concordanță cu anotimpul. Tot ce îți rămâne de făcut este să încarci bagajele, să dai play la o melodie veselă și să pleci la drum. Mașina va face restul pentru tine.

Article Source

Autor:

This author has published 11 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.