Apara-te de durerile stomacale cu Fields of Greens » Director Articole Gratuit – BiA

Apara-te de durerile stomacale cu Fields of Greens

1 august 2012 | Autor: | Posted in Suplimente şi vitamine

Astazi, mai mult ca oricand, trebuie sa facem fata unui stres masiv. Stresul omului modern imbraca toate formele, de la stresul alimentar – metabolic (subnutritie – malnutritie) la stresul psihic, economic, socio-cultural, la cel indus de factorii de mediu, poluare chimica, poluare electromagnetica, poluare radioactiva, umiditate, frig, caldura, noi agresiuni ale germenilor patologici (virusuri, bacterii, fungi, paraziti). Insusi stilul de viata modern, definit de sedentarism, reprezinta un ucigator factor de stres, mai ales la nivel celular – metabolic.

Prin Fields of Greens, Forever Living ne pune la dispozitie o solutie simpla, comoda si mereu la indemana prin care putem combate efectele nocive ale alimentatiei de tip fast-food. Ne ajuta cu informatii utile despre acest produs domnul professor universitar doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Fields of Greens contine pulberi obtinute din seminte de orz, grau, lucerna incoltite si ajunse in stadiul de germeni – plantula. Acesti germeni – plantula sunt prelucrati bland, printr-o uscare menajanta, in asa fel incat o mare parte din nutrientii si non-nutrientii esentiali care au luat nastere prin procesul de incoltire si dezvoltare a plantulei raman activi biologic, dar, in acelasi timp, sufera si un proces de concentrare, pentru ca din matricea lor alimentara este eliminata doar apa.

Astfel, multi dintre cei peste 50 de nutrienti esentiali (inclusiv enzyme active, precum superoxiddismutaza (SOD), alte enzime antioxidante, vitamine liposolubile (A, E, K) si hidrosolubile (B6, dar si alte componente ale complexului B, vitamina C), minerale (potasiu, calciu, magneziu, fier, sodiu, cupru, fosfor, zinc, mangan), fibre alimentare solubile si insolubile, extrem de pretioase pentru sanatate, dar si alte substante valoroase, precum capsaicina se regasesc in forme biologic active.

ORZUL

Asigura corpului nostru necesarul zilnic de vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grasi esentiali, enzime si clorofila.
Stimuleaza sistemul imunitar.
Este cea mai bogata sursa de superoxiddismutaza, un antioxidant foarte puternic, si de aceea combate in mod eficient efectele nocive ale radicalilor liberi, principala cauza a imbatranirii si declansarii multor afectiuni. Contribuie la reducerea nivelului colesterolului. Imbunatateste metabolismul celular, contribuind, astfel, si la scaderea in greutate.

GRAUL

Are o istorie milenara, primele culturi fiind atestate cu mii de ani in urma, pe teritoriul de astazi al Iranului.
Este o sursa importanta de fibre alimentare, in special insolubile, esentiale pentru buna functionare a tranzitului intestinal, precum si pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Are un continut ridicat de fitosteroli, ce pot contribui la reducerea nivelului colesterolului rau.

LUCERNA

Este bogata in enzime, care stimuleaza digestia.
Contine fitoestrogeni, bioflavonoide, aminoacizi, calciu, fosfor, fier, magneziu, potasiu si vitamine. Are de patru ori mai multa vitamina C decat citricele, iar calciul pe care il contine este usor absorbabil si asimilabil de catre organism.
Este recomandata ca tonic general si stimulent al sistemului imunitar.
Datorita continutului ridicat de fibre, are un rol important in detoxifiere.
Are efecte benefice si asupra eliminarii retentiei de apa din tesuturi.
Poate preveni cresterea nivelului colesterolului si depunerea grasimii pe artere.
Prin continutul ridicat in vitamina K, previne sangerarile si faciliteaza coagularea sangelui.
Are efect puternic antioxidant, prevenind imbatranirea.
Ajuta la sporirea nivelului de energie a organismului, precum si la refacerea tonusului fizic si psihic.  Reda elasticitatea si supletea pielii.

CAPSAICINA

Este o substanta care se gaseste in ardeiul iute, raspunzatoare de senzatia extrema de fierbinte pe care o genereaza.
Cercetarile arata ca este foarte benefica in cazul durerilor cronice cauzate de afectiunile reumatismale cronice. Ajuta la stimularea sistemului imunitar. Creste rata metabolismului, contribuind, astfel, la scaderea in greutate. Conform studiilor efectuate de Institutul Medical din Anglia, ingestia de capsaicina contribuie la „topirea” caloriilor, stimuland digestia si alte functii ale organismului.
Ajuta la reducerea nivelului de colesterol, actionand pe doua cai: cresterea activitatii enzimelor responsabile de metabolismul grasimilor si scaderea cantitatii de colesterol absorbit de organism. Stimuleaza circulatia. Prin efectul sau vasodilatator, capsaicina ajuta la scaderea tensiunii arteriale si, implicit, a riscului de accidente vasculare ori infarct miocardic. Acesti nutrienti si non-nutrienti au o activitate biologica foarte ridicata atunci cand se gasesc in matricele lor naturale alimentare, precum in cazul produsului Fields of Greens. Spre deosebire de aceasta situatie, atunci cand macro-nutrientii (proteine, glucide, lipide), micro-nutrientii (vitamine, minerale) si nonnutrientii (antioxidantii) sunt extrasi din contextul lor natural (matricea alimentara) si supusi purificarii, isi pierd din activitatea lor biologica si nu mai pot conlucra, nemaiavand, implicit, efectele benefice scontate.

Lipsa de activitate biologica a acestor substante se explica prin faptul ca antioxidantii nu pot lucra atunci cand se afla izolati unii de altii. Antioxidantii naturali lucreaza numai in cascade metabolice in interiorul celulelor vegetale si animale. Vitaminele si mineralele sinergizeaza si se afla intr-o relatie de sustinere reciproca. Spre exemplu, vitamina E este reactivata de vitamina C. Daca acesti antioxidanti nu se afla in astfel de relatii – cascada, ei chiar pot deveni periculosi, pentru ca, de exemplu, vitamina E, care a anihilat radicalii liberi, se transforma ea insasi intr-un radical liber periculos, trecand la forma ei redusa. In acest moment intervine vitamina C, care o reactiveaza.

Prin incoltire, semintele de orz, grau, lucerna se trezesc la viata, generand noi substante in procesele metabolice activate, substante care nu existau inainte. Acest lucru inseamna ca germenii – plantula de orz, grau si lucerna sunt mult mai bogati din punct de vedere al compozitiei in substante biologic active decat semintele din care au provenit. In procesul de incoltire sunt activate o multitudine de enzime absolut necesare mentinerii vietii si sanatatii si care lipsesc din alimentele moderne. De aceea spunem ca alimentele moderne, rafinate, de tip fast food si junk food sunt alimente moarte. Spre deosebire de acestea, Fields of Greens, desi se prezinta sub forma de pulbere, este un aliment viu, pentru ca pastreaza elementele vitale – enzimele – in stare activa.
Enzimele active, vitaminele active, mineralele si antioxidantii biologic activi sunt tocmai elementele esentiale care lipsesc din alimentatia omului modern, alimentatie mult prea bogata in alimente moarte.
Iata de ce Fields of Greens vine sa echilibreze tocmai aceasta penurie de vitamine, minerale, antioxidanti deficitari in alimentatia noastra, oferind o solutie simpla si comoda la indemana mult prea ocupatului si stresatului om modern.

Article Source

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.