Asigurare RCA Online » Director Articole Gratuit – BiA

Asigurare RCA Online

Asigurarea RCA este un tip de asigurare prin intermediul careia tertele persoane care sufera un prejudiciu in cadrul unui accident rutier al carui vinovat este soferul asigurat au posibilitatea sa isi recupereze prejudiciul.

Astfel ca, prin intermediul politei de asigurari RCA sunt acoperite atat pagubele cu avarierea automobilelor tertilor, cat si a altor obiecte de tipul stalpilor de iluminat stradal, a gardurilor etc., cat si despagubiri pentru tertii care au avut nevoie de ingrijiri medicale, despagubiri pentru familiile celor care au decedat in respectivul accident, cat si acoperirea eventualelor cheltuieli cu judecata a victimelor care au decis sa il actioneze in judecata pe soferul care se face vinovat de respectivul accident de circulatie. Pentru a achizitiona asigurari RCA in Bucuresti, nu trebuie sa faceti nimic altceva decat sa cautati pe internet brokeri de asigurari online. Dupa ce faceti o comparatie a ofertelor disponibile pentru autoturismul dumneavoastra si dupa ce dati comanda online, in majoritatea cazurilor veti intra in posesia politei RCA originale, chiar la domiciliul dumneavoastra, prin curier, in mai putin de 2 ore.

RCA-ul nu trebuie confundat deci cu asigurarea CASCO, a carei incheiere este efectiv la latitudinea soferului proprietar si care acopera pagubele legate de propria masina. In schimb asigurarea RCA este un tip de asigurare obligatorie. Natura sa obligatorie este redata de faptul ca legea prevede incheierea sa de catre toti proprietarii de automobile si in plus exista si o sanctiune cu o amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei pentru cei care nu incheie o astfel de polita.

Asigurarea RCA este un tip de asigurare prin intermediul careia soferii sunt stimulati sa conduca prudent. Aceasta deoarece incheierea politei RCA se bazeaza pe sistemul bonus-malus, ceea ce inseamna ca soferii care vor conduce cu grija si care nu vor avea nevoie sa apeleze la polita RCA pentru a despagubi terte persoane, for putea plati cu pana la 50% mai putin pe polita RCA, in timp ce soferii cu antecedente la volan vor plati chiar si cu 100% mai mult la reinnoirea politei RCA.

O asigurare RCA este rezultatul constatarii autoritatilor ca numarul de dosare in instantele de judecata in care soferii se trageau la raspundere pentru obtinerea de despagubiri era foarte mare si in continua crestere. Astfel sunt evitate astfel de situatii neplacute si in acelasi timp RCA-ul lucreaza in favoarea tuturor participantilor la trafic: soferilor asigurati care nu mai sunt nevoiti sa scoata sume mari de bani din buzunar, victimele accidentelor de circulatie care pot primi despagubiri, indiferent de situatia financiara a soferului asigurat. De asemenea, pentru a fi evitat procedeul indelungat de obtinere a despagubirilor, cat si a formalitatilor, a fost introdusa procedura de constatare amiabila prin intermediul careia soferii pot sa cada la comun acord si pot stabili ei insusi vinovatia si obtine despagubiri, fara a fi nevoie de interventia organelor de politie care sa vina la fata locului pentru a constata accidentul.

Article Source

Autor:

This author has published 17 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.