Asigurarea incarcaturilor pentru drumuri » Director Articole Gratuit – BiA

Asigurarea incarcaturilor pentru drumuri

19 mai 2014 | Autor: | Posted in Auto, moto, velo

In ultimul timp transportul marfurilor s-a mutat in mare parte de pe trenuri pe camioane de mare tonaj care desi au un avantaj mare in mobilitate si rapiditate totusi prezinta unele riscuri. Asigurarea incarcaturilor pentru transport a devenit o prioritate pentru a reduce riscurile de accidentare pe carosabil.

Prin ancorarea si fixarea marfurilor de pe camioane se poate asigura o stabilitate mai buna a vehiculului si astfel scaderea riscurilor de dezechilibrare in curbe sau pe drumuri accidentate. Marfurile pot fi asigurate si fixate cu diverse sisteme de fixare si ancorare a marfurilor cum sunt si chingile de ancorare marfa, vezi exemple aici.

Chinga de ancorare marfa este compusa din mai multe parti.

  • Chinga propriu-zisa din material textil de tesatura densa
  • Mecanismul de strangere tip clichet numit tensor
  • Sisteme de agatare multiple pentru fixarea la sasiul vehiculului. Acestea pot fi carlige sau inele, in functie de necesitati.

Chinga textila este din poliester rezistent cu dilatatie mica pentru a avea o rezistenta mai mare. Chinga trebuie sa fie aleasa in functie de greutatea obiectului ancorat si de numarul chingilor utilizate pentru ancorare in asa fel incat sa nu depaseasca capacitatea lor de ancorare. Aceste chingi de ancorare pot fi achizitionate in diferite lungimi, in functie de necesitati.

Sistemele de agatare tip carlige sau inele sunt rezistente si utilizate in functie de tipul punctului de agatare de pe vehicul, punct de care sunt atasate pentru fixarea obiectului.

Mecanismul de strangere de tip clichet este cel mai eficient mecanism utilizat pentru strangerea chingilor pe obiect. Prin utilizarea manerului de la mecanism se exercita o forta de strangere asupra chingii de ancorare fixand si imobilizand obiectul de vehiculul transportator. Cu cat este manerul de la mecanismul de strangere mai mare, cu atat poate sa exercite o forta de strangere mai mare asupra chingii si astfel fixarea va fi mai buna.

Article Source

Autor:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.