Asigurari Auto RCA in Oras » Director Articole Gratuit – BiA

Asigurari Auto RCA in Oras

13 iulie 2012 | Autor: | Posted in Bănci şi asigurari

Asigurarile in domeniul auto sunt de doua tipuri: obligatorii si facultative. In prima categorie intra asigurarile prin intermediul carora tertii prejudiciati intr-un accident rutier au posibilitatea de a intra in posesia unor despagubiri.

Asigurarea RCA acopera atat pagubele produse tertilor prin avarierea automobilelor, cat si despagubiri pentru victimele care au trebuit sa plateasca ingrijiri medicale in urma respectivului accident sau pentru familiile celor care au decedat in accident. De asemenea, in cazul in care victimele accidentului rutier produs din vina conducatorului auto respectiv   decid sa actioneze in judecata soferul asigurat, iar acesta este considerat raspunzator de catre instanta, cheltuielile cu judecata efectuate de terte persoane vor fi acoperite prin polita de asigurare. Poti sa vezi pretul asigurarii RCA, folosind aplicatiile de tip calculator RCA, care sunt postate pe site-urile companiilor de asigurari.

Cel de-al doilea tip de asigurare auto, asigurarea auto facultativa CASCO acopera avariile masinii proprii soferului asigurat, cat si furtului sau partial sau total au automobilului. Avarierea totala a automobilului trebuie constatata si inseamna de fapt ca masina respectiva nu va mai putea fi adusa la parametrii de siguranta specificati de producator decat prin plata unor sume care ar putea depasi chiar valoarea masinii. De asemenea, in cadrul avariilor partiale este inclus si furtul rotii de rezerva. In cazul furtului partial, sunt acoperite si deteriorarea bordului, a geamurilor etc., pagube facute de hoti in momentul in care au incercat sa fure respetivul automobil.

In cazul in care ati pierdut polita RCA, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa publicati in editia tiparita a unui ziar cotidian distribuit la nivel national un anunt in care sa anuntati pierderea politei, in care sa fie mentionate seria si numarul politei RCA. Urmatorul pas pe care trebuie sa il faceti este sa mergeti la una dintre sucursalele asiguratorului cu care ati incheiat polita. Trebuie sa depuneti aici un dosar ce cuprinde: o copie a anuntului din ziar, certificatul de inmatriculare al automobilului, chitanta de plata a anuntului, actul de identitate. De asemenea, trebuie sa completati o cerere in care sa solicitati eliberarea unui duplicat al politei RCA pe care ati pierdut-o. In urma acestor actiuni, va va fi eliberata o polita de asigurare RCA, pe care va fi mentionat ca este un duplicat.

Daca va hotarati sa cumparati o masina second hand trebuie sa stiti ca polita detinuta de fostul proprietar nu este transmisibila si ca va trebuie sa incheiati propria dumneavoastra polita RCA. De asemenea, in cazul in care va numarati printre cei care doriti sa vindeti automobilul, aveti posibilitatea de a va recupera prima de asigurare aferenta perioadei care a mai ramas pana la expirarea politei RCA. Pentru a va recupera acesti bani, trebuie sa va adresati companiei de asigurari cu care ati incheiat respectiva polita. Pentru a gasi oferte de asigurare RCA ieftina, comparati preturile oferite de companiile de asigurari, utilizand calculatoarele de asigurari de pe site-urile care comercializeaza astfel de polite. Veti scuti astfel timp si energie.

Un alt aspect legat de polita de asigurare RCA este faptul ca aceasta beneficiaza de sistemul „bonus-malus” prin intermediul caruia soferii sunt stimulati sa acorde mai multa atentie sofatului. Astfel, daca un sofer a avut un comportament exemplar la volan in trecut si nu a fost nevoit sa apeleze la polita RCA pentru a beneficia de despagubiri, in momentul in care va reinnoi polita RCA va putea sa plateasca cu pana la 50% mai putin. De asemenea, in cazul in care va numarati printre soferii care au provocat accidente de circulatie in trecut, veti fi nevoiti sa platiti cu pana la 100% mai mult la polita RCA.

Article Source

Autor:

This author has published 17 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.