Avantajele gazonului sintetic » Director Articole Gratuit – BiA

Avantajele gazonului sintetic

11 aprilie 2013 | Autor: | Posted in Casă şi grădină

Industria gazonului sintetic a cunoscut o dezvoltare remarcabila in ultimul deceniu, gratie dezvoltarii tehnologice, aducand materialele componente spre perfectiune. Astazi, suprafetele artificiale sunt foarte raspandite in dotarea cluburilor sportive, fie ele de fotbal, tenis sau orice alt sport de tip outdoor. De asemenea, antreprenorii au constientizat faptul ca investitia in astfel de terenuri pentru a oferi comunitatii o alternativa mai sanatoasa de a petrece timpul liber poate fi profitabila. Si in acest senes, in tara noastra apar din ce in ce mai multe terenuri de fotbal, tenis si nu numai ce pot fi inchiriate de catre doritori pentru a practica sportul preferat.

Avantajele gazonului artificial sunt, mai nou, recunoscute si de catre organismele cele mai importante in fotbal, FIFA si UEFA, care desi la in urma cu cativa ani se impotriveau folosirii suprafetelor sintetice in jocurile oficiale, au emis cateva standarde de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca orice astfel de suprafata pentru a le oferi jucatorilor un mediu propice desfasurarii jocului. Cel mai mult de castigat, ca urmare a definitivarii acestor reglementari, au avut cluburile profesioniste de fotbal si nu numai din tarile unde clima afecteaza suprafetele de joc din gazon natural, referindu-ne aici la tarile din Europa de Est si din Peninsula Scandinava.

Un alt tip de gazon sintetic a fost dezvoltat special pentru segmentul peisagistic. Din ce in ce mai multi proprietari de imobile sau centre comerciale apeleaza la decorarea gradinilor sau peluzelor cu acest tip de iarba, date fiind avantajele nete ale raportului calitate-pret si a faptului ca sunt eliminate costurile de intretinere, mentinandu-si culoarea vie indiferent de conditiile atmosferice.

In concluzie, dezvoltarea proprietatilor materialelor constituente a suprafeteleor sintetice au condus catre o raspandire pe care nimeni n-o anticipasera. Evidentele avantaje economice, dar si siguranta si confortul, precum si longevitatea terenurilor artificiale va asigura de faptul ca orice investitie ce are legatura cu acest segment va fi una profitabila si de durata.

Article Source

Autor:

This author has published 30 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.