Care este vechimea maxima a unei masini pentru o asigurare casco » Director Articole Gratuit – BiA

Care este vechimea maxima a unei masini pentru o asigurare casco

24 septembrie 2013 | Autor: | Posted in Bănci şi asigurari

casco elefant„Prima iubire” nu se uita niciodata si, in foarte multe cazuri, este foarte greu sa scapi de ea, mai ales daca nu ai bani sa-ti cumperi alta. Asa ca pentru a te bucura de masinuta in continuare, va trebui sa o asiguri, numai ca asiguratorii nu vand polite Casco pentru autoturime trecute de o anumita varsta.

 

Spre exemplu, una dintre cele mai permisive companii, cand vine vorba de asigurarea automobilului vechi, este Omniasig. In cazul acestui jucator, vechimea maxima acceptata pentru o asigurare Casco este de 12 ani, exceptand cazul reinnoirilor, dupa cum ne-au mentionat oficialii Omniasig.

 

Pentru a avea o asigurare, chiar daca masina nu mai este la primele ei tinereti, trebuie sa fie in buna stare de functionare si sa corespunda la inspectia de risc: sa nu prezinte lipsuri, lovituri, avarii, zgarieturi, sa existe corespondenta intre datele de identificare inscrise in cartea de identitate a autovehiculului (nr. identificare si de inmatriculare) cu cele de pe autovehicul.

 

Dupa calculele efectuate de Omniasig, la cererea Ziare.com, daca luam drept exemplu un autoturism Volkswagen Passat cu o vechime de 12 ani si se estimeaza ca suma asigurata este de 4.900 de euro, prima de asigurare pentru aceasta va fi de 265 de euro. Riscurile asigurate sunt avarii si furt. Tariful mai sus mentionat include si o fransiza pentru daune partiale de 100 euro/eveniment. Compania avertizeaza ca masinile inmatriculate in strainatate pot fi asigurate doar pentru riscul de avarii.

 

Sub aripile leului – doar pana la 10 ani

 

Vechimea maxima pe care o masina asigurata o poate avea este de 10 ani, daca este vorba de reinnoirea – cu continuitate – a unei asigurari Casco anterioare. „Peste aceasta ‘varsta’, pretul asigurarii Casco devine prohibitiv, daca il raportam la valoarea comerciala, de piata, a autoturismului si, in consecinta, proprietarul nu poate avea un motiv real in a plati un pret al asigurarii Casco foarte mare, pentru o suma asigurata redusa”.

 

Aceasta situatie (prima mare, raportata la suma asigurata) se explica prin faptul ca, la despagubire, se aplica principiul „nou per vechi”, respectiv in locul pieselor si subansamblelor avariate, care trebuie inlocuite, sunt montate piese noi si nu uzate, asa cum erau cele avariate. In consecinta, pretul reparatiei unui vehicul de doi ani si al unuia de 7 ani, de exemplu, este acelasi.

 

„Deci, in cazul a aproximativ 97% din daune, procent reprezentat de daunele partiale, asiguratorul are de platit cam aceeasi suma, atat pentru un vehicul accidentat nou, cat si pentru unul de 10 ani, daca avariile sunt identice”, ne-a mai spus Radu Ionescu.

 

In mod curent, o asigurare Casco Complet pentru un autoturism de 10 ani, acoperind riscurile de avarii accidentale, incendiu, furt total si partial, evenimente socio-politice (inclusiv vandalism) si evenimente naturale, poate avea un pret anual cuprins intre 15-25% din valoarea autovehiculului (suma asigurata), aceasta depinzand de toate criteriile enumerate mai sus.

 

„Totodata, asiguratii proprietari ai unor autoturisme cu vechimi de peste 6 ani pot opta, la incheierea asigurarii, pentru produsul Casco ECO. Daca se accepta anumite conditii, pretul poate scadea cu pana la 30% fata de varianta de asigurare Casco standard.

Article Source

Autor:

This author has published 24 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.