Ce costuri implica achizitionarea unei masini » Director Articole Gratuit – BiA

Ce costuri implica achizitionarea unei masini

4 iulie 2014 | Autor: | Posted in Automobile

Inainte de achizitionarea unei masini, trebuie sa obtii permisul auto. Pentru scoala de soferi ai nevoie de manualul de legislatie rutiera care contine si chestionare auto, dosarul de inscriere, si taxa aferenta fiecarei scoli (care poate fi diferita de la scoala la scoala). Daca scoala de soferi ti se pare scumpa, afla ca o masina si intretinerea acesteia sunt mult mai scumpe!

Daca aveai deja o masina, sau ai reusit totusi sa iti cumperi una, acum vei incepe acea investitie pe termen lung. Un pret considerabil il au asigurarile, impozitele, si combustibilul.

Daca asigurarea si impozitul iti scot bani din buzunar o data pe an, combustibilul va fi un cost saptamanal sau lunar, daca se face plinul la masina. Indiferent de cat de des alimentezi, costul este acelasi. Combustibilul este foarte scump, iar daca masina ta cere benzina sau motorina premium, atunci te costa si mai mult.

Poti salva cativa lei daca nu tii cont de longevitatea motorului masinii tale, si sa alegi un carburant mai ieftin. Singura diferenta intre combustibilul premium si cel basic este cantitatea de aditivi pe care o adauga companiile distribuitoare. Mai multi aditivi inseamna mai multa protectie pentru masina ta, iar asta inseamna mai multi bani.

Pe langa costurile combustibilului, care sunt cele mai mari, mai exista unele costuri neprevazute, in cazul in care se strica o piesa. Mai exista controlul anual al masinii, taxele de parcare din diverse locuri, ITP-ul, schimbarea cauciucurilor in functie de sezon, accesorii necesare iarna, taxele de poduri, rovinieta, etc.

Asadar, inainte de a achzitiona o masina, gandeste-te daca ai intr-adevar nevoie de ea, si daca iti vei permite intretinerea ei.

Article Source

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.