Ce criterii trebuie sa indeplineasca un aparat de aer conditionat » Director Articole Gratuit – BiA

Ce criterii trebuie sa indeplineasca un aparat de aer conditionat

23 mai 2015 | Autor: | Posted in Casă şi grădină

Un aparat de aer conditionat il vei cumpara si vei solicita o procedura de instalare profesionista doar dupa ce te-ai asigurat ca produsul pe care il alegi indeplineste cateva criterii importante care iti vor aduce ulterior pachetul de beneficii ce concura la ridicarea confortului ambiental al incaperii unde va functiona.

Pentru inceput te vei asigura ca noul tau sistem de aer conditionat va avea suficienta putere, fara ca aceasta sa fie excedentara, pentru a acoperi necesarul de aport ambiental pe care incaperea il are. Aici este vorba in fapt de o suma de caracteristici pe care incinta climatizabila le are si se refera in fapt la suprafata acesteia, pozitionarea in functie de punctele cardinale, gradul de insorire, nivelul de protectie impotriva pierderilor energetice, incarcarea cu alte aparate care pot produce caldura si numarul de persoane care vor frecventa camera in mod obisnuit.

Diferentele, de la caz la caz, pot fi notabile din aceste puncte de vedere, de aceea un echipament de aer conditionat va fi ales prin analizarea acestor factori in asa fel incat sa nu existe diferente mari fata de necesitatile reale de aport pentru racirea sau incalzirea aerului din incapere pe care aparatul le va realiza, fara a fi fortat din punct de vedere al duratei de utilizare. O capacitate redusa de climatizare, dar si o capacitate peste necesarul normal, coduc deupotriva la consumuri de energie electrica si uzuri fizice ale aparatului de aer conditionat care nu mai justifica in niciun fel scopul pentru care a fost instalat.

Cea mai buna varianta pe care o poti alege cand te-ai decis sa cumperi un sistem de aer conditionat este sa prezinti o solicitare de cosultanta unei firme specializate care va analiza la fata locului care sunt conditiile de instalare si functionare ulterioare a aparatului si care prin tehnicienii sai profesionisti iti va oferi variante in privinta alegerii celui mai potrivit sistem de aer conditionat.

Acceptand aceasta idee ca prim pas in dobandirea celei mai performante si economice metode prin care viata si siguranta aerului respirat in propria casa se vor ridica la un nou nivel de perceptie, te poti gandi deja ca orice episod de canicula si umiditate peste limite il vei putea controla fara nicio bataie de cap.

Cum livingul este cea mai des utilizata camera pe care o folosesti impreuna cu familia, montajul unei aparat de aer conditionat 12000 btu este in marea majoritate a cazurilor varianta de putere perfecta pentru ca va putea acoperi cu lejeritate un necesar de ambientare pentru suprafete cuprinse intre 20 si 30 de metri patrati, indiferent de pozitionarea cardinala, sau numarul de persoane care vor accesa incaperea.

Article Source

Autor:

This author has published 38 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.