Ce fac programele de afterschool pentru copii » Director Articole Gratuit – BiA

Ce fac programele de afterschool pentru copii

19 februarie 2015 | Autor: | Posted in Copii, Gimnaziu, Preşcolari

Centrele de afterschool pentru copii au apărut pentru că ambii părinţi dintr-o familie au un serviciu de dimineaţa până seara, iar bunicii sau alte rude nu au întotdeauna disponibilate sau atenţie pentru ca cei mici să îşi facă şi înţeleagă temele.

Dacă, în aparenţă, un program de afterschool se poate traduce prin ore în plus petrecute de către copil la şcoală, în aceeaşi bancă, esenţa acestor centre este total opusă. Un program de afterschool bine gândit oferă o supraveghere permanentă şi personalizată, astfel încât fiecare temă să fie bine executată.

Este afterschool-ul tot şcoală?

Principala temere a părinţilor în faţa programelor afterschool este tocmai ideea că cel mic va beneficia de o şcoală cu program prelungit. Însă, activitatea într-un centru de afterschool germana Brasov, se învârte în jurul unei atmosfere plăcute pentru copil. Un centru educaţional are menirea de a ajuta copilul să se dezvolte pe toate planurile şi să îl sprijine şi la temele pentru limba română, engleză, germană şi nu numai.

Acestea sunt echilibrate de activităţi precum cursuri de teatru, ateliere de pictură şi creativitate şi cursuri de şah. Copiii pasionaţi de limbi străine pot beneficia de cursuri individuale sau de grup, la limba engleză, germană sau franceză.

Printre activităţile recreaţionale, într-un centru care include şi o gradinita particulara Brasov, se numără jocurile. Aceştia se pot juca baschet, fotbal, şah, rummy, pot dansa şi pot construi. Astfel, li se dezvoltă comunicarea, dorinţa de socializare încă de la vârste mici.

Cum decurge o zi într-un centru afterschool

Ziua unui copil din învăţământul preşcolar şi şcolar debutează, într-un centru, între orele 11:45 şi 12:45, atunci când elevii sunt preluaţi de la şcoală. Timp de o oră ei sunt plimbaţi în aer liber, apoi iau prânzul la un restaurant. Orele 14:00 – 17:00 sunt dedicate activităţilor recreative, odihnei, lecţiilor şi muncii suplimentare. Între 17:00 şi 18:00, ei sunt preluaţi de părinţi şi, în unele cazuri, conduşi până la un loc mai accesibil pentru automobile.

Copii din gradinita germana Brasov sunt supravegheaţi direct şi constant, în timp ce elevii de şcoală primară şi gimnazială sunt îndrumaţi la teme şi către activităţile preferate. Elevii sunt învăţaţi să îşi facă temele independent şi să îşi organizeze timpul în acest sens, apoi se pot relaxa la un meci de şah.

Dacă unii părinţi oprează pentru un program afterschool din lipsă de timp, ei vor observa că, din contră, timpul petrecut seara alături de copilul lor, este unul fructuos. Atunci când copilul vine acasă cu tema făcută şi înţeleasă şi după ce s-a şi relaxat, părintele va primi şi energia pozitivă de care are nevoie la finalul unei zile.

Article Source

Autor:

This author has published 11 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.