Ce nu Acopera RCA » Director Articole Gratuit – BiA

Ce nu Acopera RCA

16 iulie 2012 | Autor: | Posted in Bănci şi asigurari

Asigurarea RCA este un tip de asigurare obligatorie prin intermediul careia tertele persoane care au suferit o paguba intr-un accident rutier care a fost produs din vina soferului auto asigurat, pot obtine despagubiri.

Asigurarea RCA acopera atat riscurile legate de avarierea masinilor sau a altor bunuri de tipul stalpilor, gardurilor etc., cat si despagubirile ce pot fi oferite victimelor care au avut nevoie de ingrijiri medicale sau familiilor persoanelor care au decedat in respectivul accident. De asemenea, printr-o asigurare RCA ofera despagubiri si tertelor persoane care au actionat in judecata soferul care s-a facut vinovat de accident si care au avut castig de cauza in instanta.

Asigurarea RCA este totusi diferita de cea CASCO si nu trebuie confundate deoarece diferentele dintre cele doua tipuri de asigurari sunt majore si esentiale. In primul rand, exista o diferenta legata de obligativitatea celor doua tipuri de asigurari. Asigurarea CASCO este un tip de asigurare facultativa, care poate sau nu sa fie incheiata, dupa bunul plac al proprietarului automobilului. Pe de alta parte, asigurarea RCA este un tip de asigurare care trebuie incheiata in mod obligatoriu de catre toti cei care au un automobil in proprietate. RCA-ul este deci obligatoriu, iar obligativitatea sa se reflecta si in faptul ca neincheierea unei astfel de polite atrage dupa sine sanctiunea cu amenda, cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei. De asemenea, daca sunteti implicat intr-un accident si veti fi oprit de catre organele de politie rutiera, puteti primi ca penalizare si retinerea certificatului de inmatriculare, cat si retragerea placutelor cu numarul de inmatriculare sau inregistrare.

De asemenea, exista cateva cazuri in care, desi conducatorul auto dispune de asigurare RCA este nevoit sa plateasca el insusi despagubiri. De fapt, asiguratorul va plati despagubiri tertilor pagubiti, insa ulterior isi va recupera respectiva suma de bani de la soferul responsabil. Aceste situatii presupun ca accidentul sa fi fost produs in mod intentionat, sa se fi produs in timp ce autorul infractiunii incerca sa se sustraga de urmarire, respectivul accident auto sa fi avut loc in timp ce erau comisse unele fapte ce il incriminau pe sofer, acesta nerespectand in acel moment dispozitiile legale care se refera la circulatia pe drumurile publice.

Article Source

Autor:

This author has published 10 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.