Ce Nu Stiai despre RCA » Director Articole Gratuit – BiA

Ce Nu Stiai despre RCA

13 iulie 2012 | Autor: | Posted in Bănci şi asigurari

Asigurarea RCA este un tip de asigurare prin intermediul careia terte persoane care au suferit un prejudiciu in timpul unui accident de masina au posibilitatea sa isi recupereze valoarea bunurilor avariate.

Astfel ca, asigurarea RCA (asigurarea obligatorie de raspundere civila auto) este un tip de polita care acopera riscuri precum avarierea automobilului tertilor intr-un accident de circulatie, despagubiri in cazul in care acesta a fost nevoit sa beneficieze de ingrijiri medicale, cat si despagubiri pentru plata cheltuielilor cu judecata daca a fost nevoie de acest lucru (adica daca respectivul sofer a fost intentionat in judecata de catre victimele accidentului).

Un aspect interesant si foarte important legat de acest tip de asigurare este caracterul sau obligatoriu. Obligativitatea incheierii acestei polite de asigurari de catre toti soferii auto care sunt proprietari de automobile este inscrisa in lege, iar neincheierea unei astfel de polite va atrage dupa sine sanctionarea soferului prins fara polita valabila cu o amenda care variaza intre 1000 si 2000 de lei.

Merita retinut faptul ca in momentul in care va decideti sa vindeti masina, polita RCA nu este transmisibila si aveti posibilitatea totusi sa va recuperati prima de asigurare aferenta perioadei care a mai ramas pana la expirarea politei.

Pe de alta parte, daca va decideti sa achizitionati un autoturism, exista 2 posibilitati. Daca alegeti sa achizitionat un autoturism second-hand, atunci evident va trebui sa incheiati propria polita de asigurari, la una dintre companiile asiguratoare, intruca RCA-ul nu este transmisibil. Din contra, daca va decideti sa cumparati un automobil nou, cea mai indicata optiune este sa incheiati polita RCA chiar la sediul dealer-ului cu un reprezentant al companiei de asigurari aflat la fata locului. Astfel aveti certitudinea ca veti fi protejat inca de la primul drum pe care il faceti cu masina.

Article Source

Autor:

This author has published 17 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.