Ce Trebuie sa Stii cand Inchei CASCO » Director Articole Gratuit – BiA

Ce Trebuie sa Stii cand Inchei CASCO

23 noiembrie 2012 | Autor: | Posted in Bănci şi asigurari

In primul rand, spre deosebire de polita de asigurare auto obligatorie RCA care acopera riscurile legate de tertele persoane, polita de asigurare auto CASCO este facultativa si acopera exclusiv riscuri legate de propriul automobil asigurat.

Prin intermediul politei de asigurare CASCO sunt acoperite riscurile legate de avarierea accidentala a automobilului asigurat, cat si cele legate de furtul acestuia, fie el partial, fie total. Polita de asigurare CASCO nu poate fi incheiata decat pentru masinile cuo varsta mai mica de 8 ani si in cazul altor companii de asigurari pentru cele mai noi de 12 ani. De asemenea, o alta categorie de masini pentru care poate fi incheiata polita de asigurare CASCO este ce a masinilor de epoca. De asemenea, in general o astfel de polita nu poate fi incheiata decat pentru masinile inmatriculate in tara noastra.

Atunci cand incheiati polita de asigurare CASCO se va calcula suma asigurata. Aceasta se estimeaza pornindu-se de la valoarea de nou a masinii (cea de catalog sau cea de pe factura), insa se va aplica o corectie in concordanta cu varsta masinii respective. Cu cat masina este mai veche, cu atat valoarea estima va scadea. Pentru a asigura si dotarile suplimentare de care dispune masina, valoarea acestora se va estima in mod similar si se va adauga celei obtinute anterior. Se obtine astfel suma asigurata.

Un alt criteriu extrem de important de care trebuie sa tineti cont atunci cand incheiati o polita de asigurare CASCO este valoarea fransizei si modul in care aceasta se calculeaza. Fransiza este calculata in ca procent din valoarea sumei asigurate, ca procent din paguba sau poate fi o anumita suma fixa care se aplica indiferent de valoarea pagubei respective.

Evident, mai este importanta si prima de asigurare. Aceasta va fi mai mare sau mai mica in functie de mai multe criterii, inclusiv istoricul la volan al proprietarului auto respectiv care se reflecta in numarul de accidente inregistrate cu masina respectiva in ultimii ani.

Cel mai bun tarif pentru asigurarea ta il vei gasi comparand preturile diferitelor companii de asigurari. Poti compara rapid preturile pentru diferite polite de asigurare utilizand aplicatiile de tip calculator CASCO disponibile online.

Article Source

Autor:

This author has published 17 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.