Cui i-e frica de testele de matematica? » Director Articole Gratuit – BiA

Cui i-e frica de testele de matematica?

24 martie 2017 | Autor: | Posted in Educaţie

Va amintiti filmul „Extemporal la dirigentie?”. Dar de celebra replica „scoateti o foaie de hartie?” Daca da, atunci cu siguranta va mai amintiti si emotiile pe care le simteati inaintea oricarui tip de testare – voi sti sa rezolv problemele? Voi avea timp pentru toate exercitiile? Voi obtine o nota buna?
In general, cand vine vorba de lucrari de control, teze sau orice fel de astfel de teste, elevii tind sa aiba o atitudine destul de rezervata, ba chiar tematoare. Cu atat mai mult atunci cand vorbim de testele de matematica de clasa I si chiar de testele de matematica de clasa a II-a. In primii ani de scoala, micii elevi au de gestionat atat acomodarea cu scoala si intelegerea statutului de elev, cat si gestionarea emotiilor din preajma testelor sau chiar a Evaluarii Nationale (clasa a II-a si Clasa a IV-a).
In acest context, mai ales cand ne referim la testele de matematica de clasa I sau la testele de matematica de clasa a II-a, elevii trebuie incurajati sa priveasca in mod constructiv acest tip de evaluari, evitandu-se astfel instalarea asa-numitei anxietati de performanta.
Chiar si la clasa a II-a, cand copiii sunt familiarizati cu lectiile, temele si chiar cu examenele, e important ca aceste probe sa fie prezentate intr-o lumina pozitiva, astfel incat elevii sa nu fie timorati si sa-si poata canaliza energia si concentrarea in directia potrivita.
Pentru ca testele de matematica de clasa I sau testele de matematica de clasa a II-a sa nu fie privite cu teama, parintii si cadrele didactice le pot oferi copiilor instrumente de studiu adaptate nevoilor si dorintelor lor. De exemplu, Scoala Intuitext este un produs educational online care ii ajuta pe elevii din clasele I, clasa a II-a si a III-a sa invete cu placere.
In cadrul acestei platforme de invatare elevii vor gasi numeroase resurse educationale care sa ii ajute sa-si formeze o atitudine pozitiva in raport cu scoala – filmulete explicative, jocuri logice sau experimente inedite, toate le vor incuraja micilor exploratori dorinta de a descoperi cat mai multe lucruri noi.

Article Source

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.