Cum alegem scaunul auto pentu copil » Director Articole Gratuit – BiA

Cum alegem scaunul auto pentu copil

21 septembrie 2012 | Autor: | Posted in Comerţ electronic

Siguranta copilului este extrem  de importanta pentru orice parinte de aceea nici plimbarile cu masina nu trebuie sa fie diferite. Si asta deoarece masina este poate cel mai periculos loc pentru un copil mic deoarece nu exista nici un sistem de siguranta creat pentru micut. De aceea este extrem de important sa tinem copii in scaune auto copii atunci cand merg la plimbare cu masina.

La ora actuala exista nenumarate marci, modele, si categorii de scaune auto copii, de aceea alegerea unui scaunt auto poate fi putin confuza, insa este extrem de important sa achizitionati scaunul auto potrivit pentru copil.

Primul lucru ce trebuie luat in considerare cand alegem un scaun auto este varsta si greutatea copilului. Toate scaunele auto sunt impartite pe categorii de greutate si este foarte important ca greutatea copilului sa se incadreze in categora scaunului. Nu lasati niciodata copilul sa stea in scaun auto care face parte din alta categorie deoarece exista riscul unei accidentari mai grave. O categorie foarte utila de scaune auto o reprezinta categoria de 9-36Kg sau asa numitele scaune auto 3 in 1. Aceste scaune auto se numesc 3 in 1 deoarece pot fi transformate odata cu cresterea copilului pentru a fi potrivite greutatii sale. Aceste scaune pot fi folosite de la aproximativ 9 luni pana la 12 ani cand scaunul auto nu mai este necesar. Singurul dezavantaj al acestor scaune ar fi pretul, ele fiind mai scumpe ca scaunele normale.

O alta problema care poate aparea la achizitionarea unui scaun auto il reprezinta compatibilitatea dintre scaunul auto si masina. Deoarece banchetele masinilor au forme si marimi diferite exista posibilitatea ca unele caue auto sanu se potriveasca si sa nu poata fi fixate corespunzator. De aceea este foarte important ca inainte de achizitionarea unui scaun auto sa verificam compatibilitatea acestuia cu masina. Daca achizitionati scaunul auto dintr-un magazin online pentru copii verificati daca aveti posibilitatea returnarii scaunului auto.

Scauneleauto nu trebuie instalate nici o data intro pozitie in care exista riscul sa fie lovite de airbagurile masinii deoarece pot rani copilul, iar in cazul in care este mai frigin masina inveliti copilul cu o paturica si nu il imbrcati prea gros deoarece siguranta centurilor scade daca sunt plasate peste prea multe haine.

Article Source

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.