Cum implementezi cu succes o imagine in web design » Director Articole Gratuit – BiA

Cum implementezi cu succes o imagine in web design

18 ianuarie 2013 | Autor: | Posted in Web design, programare

Imaginile si fotografiile pe care le incarci pe site-ul tau au o importanta vitala, deoarece un site fara astfel de elemente media este total plictisitor, insa prea multe incarcate pot afecta viteza de deschidere a paginii, iar astazi nimeni nu are rabdare sa astepte o pagina web greoaie. Un aspect esential al activitatii de web design o reprezinta optimizarea imaginilor pentru web

Un prim pas pe care poti sa-l faci este sa modifici rezolutia unei fotografii sau sa mai tai din ea pentru a-i mai scadea din dimensiune. Este o greseala foarte mare sa postezi o fotografie intreaga, eventual facuta cu un aparat foto ultra-performant la peste 16 MP. Pe langa faptul ca iti vei umple imediat spatiul pentru hosting, site-ul se va incarca foarte greu si prin urmare traficul are de suferit. Daca totusi insisti sa o publici atunci incearca sa o tai in doua bucati identice si simetrice si sa postezi doua fotografii lipite intr-o oarecare masura pentru a arata exact ca una.

In al doilea rand trebuie sa eviti extensiile precum .bmp, deoarece acestea au cele mai mari dimensiuni. Atunci cand vine vorba de site-uri, cele mai frecvente extensii folosite sunt .PNG, .GIF sau .JPEG, deoarece ocupa mult mai putin spatiu, iar claritatea este foarte buna. Cel mai bine apeleaza la o companie de web design pentru asta

De asemenea, in timp ce sunt urcate pe internet unele imagini pot suferi modificari in ceea ce priveste paleta de culori, aspectul general si multe alte detalii de acest gen, iar prin urmare este necesar sa te joci putin cu acestea inainte de a le da o forma finala. Nu trebuie sa faci acest lucru permanent, deoarece odata ce ai invatat cum trebuie sa fie contrastul si rezolutia totul va merge bine in continuare daca respecti aceiasi pasi.

Acestea fiind zise sper ca te-am ajutat sa intelegi cat este de important in designul unui website sa pastrezi o balanta echilibrata intre imagini si viteza de incarcare a unei pagini web.

Article Source

Autor:

This author has published 30 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.