Cum să planifici o mutare? » Director Articole Gratuit – BiA

Cum să planifici o mutare?

24 septembrie 2013 | Autor: | Posted in Întreprinderi mici şi mijlocii IMM, Servicii clienţi

Oricum ai privi-o, o mutare este o schimbare majoră, derutantă, care va necesita mult timp și efort pentru a fi făcută bine. Planificarea atentă poate face lucrurile să meargă mult mai ușor. Gândește-te cât timp mai este până te vei muta.

• Chiar daca mai ai foarte puțin timp, câteva minute petrecute pentru a planifica și organiza activitățile de bază te pot ajuta să fii cel mai eficient in multe momente.

• Dacă ai mai multe clipe, poți să planifici mai în detaliu și eventual să economisești și bani pe parcurs. Gândește-te la ce distanță te vei muta. Poți chiar tu să-ți muți lucrurile în partea cealaltă a orașului , cu ajutorul unui camion închiriat pentru obiectele cele mai mari. Mutarea la distanțe mai mari sau chiar în altă țară poate implica transportul lucrurilor prin intermediul unei firme de mutări. Cu cât este distanța mai mare, cu atât vei fi mai mulțumit dacă vei apela la profesioniști pentru a se ocupa de tot, inclusiv de animalele de companie. O astfel de companie este temutam.ro, care asigura servicii de mutari mobilier si mutari firme la cele mai intalte standarde de calitate si siguranta.

• Pentru mutări peste ocean, amintește-ți că vor fi de rezolvat probleme ca vama, certificate de bio-securitate, metode potrivite de expediere și de depozitare la sosire. Estimează-ți bugetul. Vei angaja pe cineva să îți mute lucrurile sau vei închiria un camion și te vei descurca singur? Ai economii? Mai ai timp să economisești banii de care ai nevoie? Un angajator va acoperi o parte din costurile mutării?

• Dacă angajatorul te ajută, asigură-te că totul se face în scris, inclusiv variații asupra cărora v-ați înțeles verbal sau în alt mod. Lucrurile pot merge prost, și vei avea nevoie de confirmări în scris pentru a te asigura că vei fi despăgubit corespunzător.

• Angajamentele în scris sunt de asemenea vitale când lucrezi cu profesioniști. Asigură-te că primești un contract scris, că ai citit toate clauzele și că ai liste de inventar verificate și semnate și de tine, și de compania cu care lucrezi.

Păstrează-ți ambele locuințe o scurtă perioadă. Dacă contractul de închiriere sau cumpărare îți permite, ia în primire noua locuință înainte să fii nevoit să renunți la cea anterioară. Chiar și câteva zile te vor scuti de stresul și graba unei mutări peste noapte sau de complicațiile folosirii unui depozit. O astfel de perioadă te poate ajuta și în caz de întârzieri la încheierea contractului de cumpărare a locuinței.

• Dacă trebuie să te folosești de un depozit sau dacă datele de eliberare a locuinței,  respectiv mutare în noua locuință nu se suprapun, caută un serviciu în zonă care să transporte dintr-o parte în alta recipientele de depozitare în locul tău, pentru a nu fi nevoit să te ocupi de lucrurile tale de două ori. Cu cât faci mai multe mutări până la destinație, cu atât nivelul de stres este mai ridicat și te vei simți mai frustrat.

• Dacă mutarea a fost neprevăzută, de exemplu în cazul în care proprietarul a decis să nu îți mai reînnoiască contractul sau ai fost trimis peste ocean, ar trebui să ai cel puțin o scurtă perioadă de la înștiințare în care să împachetezi și să cauți un loc unde să te muți. În acest caz, prioritatea ta va trebui să fie găsirea unei locuințe noi, dar ar trebui să începi să îți organizezi și să îți împachetezi în același timp lucrurile, pentru a nu rămâne în pană de timp.

• O perioadă prea mare în care să deții ambele locuințe poate fi costisitoare. Nu plăti chirie dublă mai mult decât ai nevoie. Folosește-te de garajele prietenilor sau ale familiei înainte de a plăti pentru alte opțiuni de depozitare, dacă este posibil. Începe imediat dacă vrei să oferi sau să-ți vinzi lucrurile, în loc să le muți. O alternativă la a lua vechiul pat cu tine este să îl vinzi sau să îl dăruiești cuiva înainte să pleci.

• Craigslist, Freecycle și altele asemenea sunt mijloace excelente pentru a vinde sau a dărui obiecte. În anumite locuri poți lăsa obiecte chiar pe bordură, iar acestea  vor dispărea rapid (verifică înainte regulamentele locale).

• Ia în considerare prganizarea unui eveniment de ”vânzare în garaj”

• Sună la organizațiile de caritate din zonă pentru a vedea ce lucruri folosite primesc. Multe pot trimite o mașină pentru a ridica lucrurile pe care nu vrei să le muți.

• Multe orașe au centre de reciclare, astfel că lucrurile tale pot fi revândute în beneficiul comunității, în loc să fie aruncare la gunoi.

Pentru mai multe detalii poti da click AICI

 

Article Source

Autor:

Temutam.ro asigura operatiuni logistice de mutari firme si mutari mobilier la cele mai compentitive preturi. Calitatea este garantata prin prisma experientei si parcului auto modern Temutam.ro - alege mutarea corecta! 0766.44.88.00

This author has published 1 articles so far.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.