Cum se foloseste o remorca de tractare » Director Articole Gratuit – BiA

Cum se foloseste o remorca de tractare

7 ianuarie 2013 | Autor: | Posted in Auto, moto, velo, Servicii clienţi

O remorca de tractare este un trailer cu patru roti ce poate fi conectat la un vehicul pentru a tracta un altul. Toate cele 4 roti ale vehiculului tractat se asigura pe remorca de tractare. Aceste remorci sunt relativ scumpe, iar investita nu merita decat in cazul in care proprietarul intentioneaza sa faca tractari auto dese, in caz contrar este mai sigur si mai putin periculos sa se apeleze la o firma de tractari precum aceasta. O cautare in pagini aurii sau pe internet este de ajuns pentru a gasi tractari Bucuresti sau in orice alt oras ori localitate, la cele mai diverse preturi.

Instructiuni pentru conectarea remorcii de tractare la masina care va tracta:

1. Se cupleaza remorca de tractare la bila de metal de pe bara special adaugata pentru tractari a vehicului. Se asigura cele doua cu mecanismul de inchidere dupa care se forteaza de cateva ori conectiunea pentru a verifica daca sistemul a fost inchis corespunzator

2. Se conecteaza carligele de la capatul lanturilor de siguranta ale remorcii de tractare in zona speciala aflata pe bara din spate a masinii care tracteaza. Lanturile trebuie pozitionate in x inainte de conectare.

3. Se impinge conectorul cablajului de pe remorca de tractare in priza din apropierea carligului pana cand este complet asezat.

Asigurarea masinii tractate pe remorca de tractare.

1. Vehiculul si remorca de tractare trebuie asezate pe teren drept. Se desfasoara chingile de nailon pentru asigurarea rotilor in line dreapta, in spatele remorcii.

2. Se conduce sau impinge, in cazul in care nu mai este functional, vehiculul ce urmeaza a fi tractat pana cand rotile din fata ating stopurile speciale de pe remorca de tractare. Volanul trebuie sa fie drept si blocat, cheile scoase din contact, iar frana de mana nu trebuie sa fie trasa.

3. Se trag curelele de nailon peste rotile din fata ale vehiculului tractat. Capetele chingilor se asigura pe remorca de tractare, in zona special prevazuta cu clichet din centrul acesteia, se trage de manerele cu clichet in sus si in jos pana cand curelele sunt bine stranse.

4. Se conecteaza carligul remorcii de tractare la cadrul vehicului tractat.

Atunci cand se conduce cu o astfel de remorca incarcata este bine sa se urmeze cateva reguli de tractare in deplina siguranta: viteza nu trebuie sa depaseasca 60-70km /h, soferul trebuie sa opreasca la fiecare cateva zeci de kilometri pentru a verifica conexiunile si pe cat posibil trebuie evitate drumurile de acest gen noaptea, pe ploaie sau in conditii de polei. In cazul in care este nevoie urgent de a tracta un vehicul in astfel de conditii nefavorabile, este preferabil si mult mai sigur sa se apeleze la o firma de tractari auto.

Article Source

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.