Cum verificam companiile de recrutare din Romania care ofera joburi in strainatate? » Director Articole Gratuit – BiA

Cum verificam companiile de recrutare din Romania care ofera joburi in strainatate?

Orice companie de recrutare din Romania, care plaseaza forta de munca in strainatate trebuie conform legii sa:
1.       Aiba cod CAEN 7810 sau 7820. (Pentru a verifica codul CAEN, cereti companiilor cu care doriti sa semnati contractul de mediere sa va arate o copie a certificatului de inregistrare a companiei.  Daca pe acel certificat  nu apare unul din cele 2  coduri CAEN ci altul, compania respectiva nu are dreptul sa plaseze forta de munca in strainatate)

2.       Aiba “dovada” de la ITM. Aceasta “dovada” este un document pe care ITM ul il ofera fiecarei firme de recrutare care plaseaza forta de munca in strainatate. Conform legii din Romania, fara acea dovada, nici o firma din Romania nu poate sa plaseze forta de munca in strainatate. Acea dovada este practic  o licenta pe care ITM ul o da firmelor de plasare a fortei de munca, dupa ce  in prealabil a verificat firmele respective.

ATENTIE: Daca o anumita firma are unul din cele 2 coduri CAEN si are si dovada de la ITM, acest lucru nu inseamna neaparat ca firma este ok, deoarece oricine poate sa si faca o firma cu unul din cele 2 coduri CAEN si apoi sa mearga la ITM dupa dovada, dar cel putin, verificand cele 2 puncte de mai sus, stiti ca firma exista din punct de vedere legal si ca e in “vizorul” celor de la ITM. Pentru a va asigura ca firma este ok, pe langa verificarile de mai sus va sfatuim sa sunati la ITM-ul din judetul in care e inregistrata firma si sa cereti de la ei orice alte detalii va intereseaza  despre firma respectiva. ITM ul este obligat sa va dea toate detaliile despre firmele de recrutare inscrise la ei…
Trebuie mentionat si faptul ca orice firma care are dovada de la ITM, trimite trimestrial la ITM rapoarte detaliate care contin informatii de genul: cati oameni au fost plasati de firma respectiva in strainatate, cati s-au intors inapoi inainte de terminarea contractului de munca si alte detalii pe baza carora ITM-ul isi poate face o parere de ansamblu despre fiecare firma. De aceea va sfatuim sa cereti sfatul ITM-ului cand alegeti o firma de plasare a fortei de munca in strainatate. Bineinteles, nici ITM ul si nici o alta institutie sau persoana nu va poate garanta cu siguranta corectitudinea si profesionalismul unei anumite companii, dar cel putin va poate spune in mare daca compania de care va interesati a avut probleme sau plangeri din partea clientilor. Pe baza tuturor informatiilor accumulate, d-voastra veti putea trage o concluzie si veti putea lua o decizie cu care companie semnati contractual de mediere pentru a pleca la munca in strainatate.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati situl nostru aici

Article Source

Autor:

InfoMunca este un spatiu virtual creat special pentru a facilita intalnirea celor 2 mari componente ale pietei fortei de munca din Romania si strainatate si anume cererea si oferta. Acesta este motivul pentru care InfoMunca poate fi vazut ca si o bursa a locurilor de munca, creata special pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor nostrii, pentru care gasirea unui loc de munca a devenit un obiectiv din ce in ce mai greu de realizat in ultima perioada, datorita numarului mic de oferte de munca si in consecinta a concurentei din ce in ce mai mare.

This author has published 1 articles so far.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.