De ce avem nevoie de asigurari » Director Articole Gratuit – BiA

De ce avem nevoie de asigurari

10 iulie 2012 | Autor: | Posted in Bănci şi asigurari, Etica în afaceri, Finanţe, bani

Din momentul in care termenul de „proprietate privata” a reintrat in vocabularul romanilor, s-a resimtit o noua nevoie si anume cea de a-ti asigura bunurile, astfel incat in momentul in care, dintr-o eroare umana sau pur si simplu cand hazardul incearca sa iti joace o festa, sa fii sigur ca acel bun va ramane in posesia ta si ca te vei putea bucura de el in continuare.

Aria asigurarilor nu include insa numai bunuri palpabile. Asigurarile se refera si la alt tip de polite, precum cele de sanatate. In mare parte, asigurarile se impart in doua mari categorii: asigurari obligatorii si asigurari facultative.

In prima categorie sunt incluse asigurarea de raspundere civila auto (RCA-ul), adica asigurarea prin care tertii pot primi despagubiri pentru pagubele suferite in urma unui accident pe care soferul asigurat l-a provocat. Caracterul sau obligatoriu consta in faptul ca in momentul in care soferul, proprietar de autoturism, este prins conducand fara sa aiba incheiata o polita auto, va fi nevoit sa plateasca o amenda care este cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei, cat si retinerea documentelor masinii pana in momentul in care, soferul auto face dovada faptului ca incheiat o polita de asigurare la unul dintre companiile de asigurari autorizate in acest sens. Exista mai mult de un broker de asigurare in Bucuresti si zeci, poate sute in toata tara, insa toti reprezinta cateva companii de asigurari, care pot avea prime de asigurare diferite, astfel incat, atunci cand intentionati sa incheiati o astfel de polita este deosebit de util sa faceti mai intai o comparatie de preturi.

O alta asigurare obligatorie este asigurarea locuintei. Datorita faptului ca asupra Romaniei s-au abatut fenomene ale naturii extreme, adica ploi abundente care au provocat inundatii si care au sters sate intregi de pe harta, cat si ninsori care au acoperit tara cu nameti de peste un metru si care au facut imposibil traficul in multe judete, autoritatile au decis ca este necesar sa se incheie o polita de asigurari pentru locuinta, in mod obligatoriu, ramanand la latitudinea cetatenilor ce companie de asigurari aleg. Prin polite ieftine, aveti posibilitatea sa beneficiati de asigurari care in cazul unei situatii nefericite sa va scoata din impas.

De asemenea, un alt tip de asigurare obligatorie este asigurarea obligatorie de sanatate. Aceasta este pe cale de a fi impusa prin lege. O astfel de asigurare presupune ca asiguratii sa plateasca o prima de asigurare la o anumita perioada si in schimb sa beneficieze de servicii medicale in momentul in care au nevoie. Neincheirerea unei astfel de asigurari face ca respectiva persoana sa nu poata primi ingrijiri medicale gratuite decat in cadrul sectiei urgenta. Romanii au vazut beneficiile oferite de clinicile private, care ofera servicii net superioare decat in institutiile de stat. Companiile de asigurari au incheiat contracte cu aceste companii medicale, iar asiguratii pot primi ingrijiri medicale, consultatii, face analize anuale sau periodice in functie de nevoile pe care le au, totul fiind acoperit prin intermediul respectivei polite de asigurare. Totusi pentru a beneficia de servicii medicale extinse, de tipul serviciilor stomatologice, asiguratii trebuie sa plateasca in plus la incheierea politei.

De asemenea, exista si asigurari de tip facultativ. Prin intermediul acestora veti beneficia de despagubiri in diverse situatii, iar incheierea unei astfel de polite ramane exclusiv la latitudinea asiguratului. In plus si acestea se pot adapta in functie de cerintele asiguratului si pot avea prime de asigurare mai mari sau mai mici in functie de necesitatile asiguratului. O astfel de polite de asigurari este cea CASCO, asigurare auto, prin intermediul careia asiguratul are posibilitatea sa primeasca despagubiri in caz de avarie sau de furt, fie ele totale sau partiale.

 

Article Source

Autor:

This author has published 17 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.