De ce Incheiem RCA-ul » Director Articole Gratuit – BiA

De ce Incheiem RCA-ul

13 iulie 2012 | Autor: | Posted in Bănci şi asigurari

Autoritatile au introdus incheierea obligatorie a politei RCA de catre toti soferii care sunt propriatari de autoturisme din simplul motiv ca, din cauza numarului in crestere de accidente rutiere de pe soselele Romaniei, a crescut si numarul dosarelor in instanta, in care victimele trageau la raspundere soferii are provocasera acele accidente de circulatie pentru a primi despagubiri.

Astfel ca, neincheierea unei polite RCA sau Asigurarea de Raspundere Civila Auto este pedepsita cu o amenda ce variaza intre 1000 si 2000 de lei. In plus actele masini vor fi confiscate de catre organele de politie, iar acesta nu va mai avea dreptul sa foloseasca masina, pana se face dovada ca a incheiat o polita RCA la unul dintre asiguratorii autorizati.

Cumpara o asigurare RCA daca vrei sa circuli fara grija. Incheierea unei polite RCA este o idee grozava si benefica pentru toti cei care participa la trafic, intrucat soferul asigurat nu va fi nevoit sa plateasca el insusi  despagubirile, care pot reprezenrta sume de care nici sa nu dispuna in acel moment, iar victimele

Asigurarea RCA acopera riscurile legate de avarierea unor bunuri (autoturisme, stalpi, garduri etc.) in timpul producerii unui accident de circulatie pentru care respectivul sofer se face vinovata, cat si a despagubirilor datorate victimelor care au avut nevoie de ingrijiri medicale, despagubilor pentru familiilor celor care au decedat in accident, cat si bani pentru acoperirea cheltuielilor cu judecata, in cazul in care una dintre victime a decis sa intenteze proces soferului vinovat si a castigat in instanta.

Pentru a efectua calculul unui RCA ieftin, tot ceea ce trebuie sa faca un sofer este fie sa viziteze sediile mai multor brokeri de asigurari auto din oras, fie sa caute online un site care comercializeaza polite de asigurare RCA de la mai multe companii de asigurari. Astfel, completand un formular online vor avea posibilitatea sa intre in posesia ofertelor diferitelor companii de asigurari si va putea face o comparatie intre primele de asigurari percepute de acestea. Ulterior pot comanda online respectivele polite de asigurare.

 

Article Source

Autor:

This author has published 17 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.