De ce incheiem RCA » Director Articole Gratuit – BiA

De ce incheiem RCA

16 iulie 2012 | Autor: | Posted in Bănci şi asigurari

RCA-ul sau asigurarea de raspundere civila auto este un tip de asigurare prin intermediul careia cei care sufera anumite prejudicii in urma unui accident de circulatie, al carui vinovat este soferul auto asigurat, pot primi despagubiri.

Prin intermediul asigurarii RCA sunt acoperite atat despagubirile pentru avarierea autoturismelor tertelor persoane prejudiciate (masinia proprietarului poate fi asigurata prin intermediul politei CASCO, ce se incheie in mod facultativ), cat si despagubiri ce se ofera tertelor persoane care au avut nevoie sa primeasca ingrijiri medicale sau cele destinate familiilor indoliate in urma respectivului accident. Alte despagubiri prevad acoperirea cheltuielilor de judecata a celor care au actionat in judecata soferul vinovat de accident daca instanta a decis ca acesta se face vinovat de producerea accidentului

Incheierea unei polite de asigurare RCA este pana la urma o maniera in care soferii arata ca sunt responsabilitatea. Numarul mare de accidente de automobil, relevat de statistici arata faptul ca producerea unui astfel de accident este destul de frecventa pe soselele din Romania si ca a fi prevazator nu inseamna numai a conduce prodent, ci si a-ti lua masuri de siguranta in ceea ce priveste eventualitatea producerii unui accident de circulatie.

Exista posibilitatea sa producem un accident de circulatie, evident dintr-un joc al hazardului si in acelasi timp sa nu dispunem de resurse financiare care sa ne permita sa acoperim cheltuielile cu despagubirile. In acest caz, singura modalitate de a plati acele despagubiri este sa avem incheiata o polita RCA si astfel sa putem acoperi pagubele pe care terte persoane le-au suferit din vina noastra.

In plus, este foarte posibil sa achizitionam o polita RCA la un pret bun, pentru ca ulterior sa nu mai fim nevoiti sa scoatem din buzunar sume imense de bani. O astfel de polita de asigurare este deci in avantajul tuturor participantilor la trafic: soferul vinovat nu mai plateste din propriul buzunar despagubiri tertilor, aceasta obligatie revenind companiei de asigurari care isi asuma acest risc contra unei prime de asigurare pe care conducatorul auto o plateste periodic, iar tertele persoane au posibilitatea sa beneficieze de despagubiri.  Un alt castigator este sistemul de justitie din Romania care nu mai este aglomerat cu dosare in instanta in care soferii se trag la raspundere, pentru a-si recupera pagubele suferite in accidente rutiere. Prin intermediul politei RCA este omisa aceasta etapa, foarte prezenta si utilizata inainte de introducerea obligatorie a RCA-ului.

Article Source

Autor:

This author has published 17 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.