Desene, culori, viata si educatie pentru copii » Director Articole Gratuit – BiA

Desene, culori, viata si educatie pentru copii

13 decembrie 2012 | Autor: | Posted in Copii

Astazi, navigand pe internet, am intrat pe reclama unui site, care m-am condus spre o pagina despre desene animate clasice. Mi-au atras atentia numeroasele desene, care au constituit adevarate coloane de sustinere in copilaria mea. Va aduceti aminte cu emotie de zilele in care stateam intinsi pe podea, inconjurati de carti sau caiete si priveam la televizor, deoarece nu vroiam sa pierdem niciun episod din celebrele desene. Ce amintiri si ce vise… am vrea din nou sa fim iar copii, sa nu avem atatea obligatii si sa ne putem bucura de libertatea aceea inocenta.

Desenele clasice erau pline de viata, energie, invataminte si puritate. Reprezentau o adevarata metoda educativa prin care tinerii invatacei infruntau viata. Multe imagini ne-au ramas intiparite in minte cu aceste desene care ne ajutau sa numaram si sa pronuntam corect cuvintele sau, pur si simplu, dadeau frau imaginatiei, oferindu-ne perspective diferite asupra vietii. Era o mica lume in care domneau copii de pretutindeni, fiecare fiind unic si special in felul sau.

Acum, cand vrem sa retraim anii copilariei, ne putem face cadouri ce contin DVD-uri cu desene animate. Simtim o emotie atat de puternica la revederea acestora, incat pare ca timpul a incremenit si noi suntem iar copilasii de altadata. Pe aceste DVD-uri intalnim vechile povesti ale marilor prozatori, cu personaje celebre cum ar fi Cenusareasa, Alba ca Zapada, Frumoasa Adormita si atatea altele.

Acestea sunt adevaratele povesti ale copilariei si nu aceste imitatii care au invadat in special posturile de televiziune. Noile desene promoveaza tot ceea ce este mai degradant, cum ar fi violenta, drogurile, bataile sau limbajul vulgar. Copii nu merita si nu trebuie sa cunoasca aceasta fata a lumii de la o varsta atat de frageda. Pentru ei, lumea tinde spre perfectiune. Intregul lor univers este inconjurat de zambete, iubire sau fericire. Este o lume ideala, in care am dori sa evadam.

Educatia prin desene animate are un rol foarte important in viata noastra, atat a copilului inocent, cat si in a parintelui protector. Viata este o pata de culoare, plina de sentimente, intamplari, persoane si desene. Ele sunt verigi in lantul vietii. Fara ele, viata este monotona si stearsa, in care am fi niste roboti, indeplinindu-ne sarcinile de zi cu zi.

Lumea s-ar transforma exact in scenariul tipic desenelor de azi, adica o lume robotizata cu masini zburatoare. O imagine falsa, fara sentimente, dorinte, ganduri proprii. Nu asta este ceea ce vrem sa transmitem generatiei viitoare. Vrem sa se bucure de viata, asa cum si noi am facut-o, la momentul respectiv.

Article Source

Autor:

This author has published 38 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.