Despre Anvelopele Auto » Director Articole Gratuit – BiA

Despre Anvelopele Auto

16 iulie 2012 | Autor: | Posted in Automobile

Anvelopele sunt poate cele mai putin bagate in seama componenete ale unui automobil si cu toate acestea sunt poate cele mai importante. De ce? Pentru ca ele sunt de fapt singura parte componenta a masinii care intra in contact direct cu mediul inconjurator. Daca vom vizualiza statisticile in ceea ce priveste accidentele auto, din acestea reiese faptul ca majoritatea sunt cauzate de inadecvarea anvelopelor auto si a vitezei la conditile de drum.

De exemplu, utilizarea unor anvelope de vara pe timpul iernii, nu este numai ilegala, ci in acelasi timp foarte periculoasa, existand pericolul de alunecare, iar acesta fiind dealtfel si foarte crescuta. Din acest motiv, autoritatile au introdus prin lege obligativitatea utilizarii cauciucurilor de iarna pe timpul sezonului rece, in cazul in care nu este respectata aceasta prevedere existans posibilitatea sanctionarii cu amenda a soferului si chiar cu suspendarea carnetului.

Atunci cand achizitionam anvelope auto, trebuie sa avem in vedere o serie de criterii. Unul dintre ele este rezistenta la rulare. Anvelopele auto se pot curba si deforma, la fiecare invartire a rotii. Energia care este degajata in timp ce anvelope ruleaza pe asfalt produce caldura, cauciucul se incalzeste. Astfel, energia este eliminata sub forma de caldura. Aceasta este sursa a 90% din ceea ce numim „rezistenta la rulare” a anvelopei auto.

Pentru a verifica daca anvelopele auto corespund standardelor, trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte pe care sa le verificati periodic. Un prim aspect este verificarea presiunii anvelopei auto. Cel mai bine se realizeaza acest lucru dimineata, cand anvelopa auto este rece. Anvelopele auto trebuie sa fie presurizate, tinandu-se seama de recomandarile pe care le-a facut constructorul automobilului.  Totusi, daca achizitionati alt model de anvelope decat cel original, ar trebui sa verificati daca nivelul de presurizare este acelasi sau difera usor.

De asemenea, un alt aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere este echilibrarea anvelopelor. Daca acestea nu sunt bine echilibrate, atunci cand va veti afla la volan veti simti orice vibratie, ceea ce trebuie sa va dea de gandit.

De asemenea, trebuie verificata geometria anvelopelor. Acest lucru se poate realiza cel mai facil atunci cand inlocuiti anvelopele de vara cu cele de iarna.

Un ultim aspect la care trebuie sa aveti grija in ceea ce priveste anvelopele auto sunt intepaturile. Trebuie indepartate eventualele obiectele care s-au blocat in anvelopa. Totusi, in cazul pneurilor umflate nu este recomandat acest lucru.

Article Source

Autor:

This author has published 10 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.