Despre recuperarea datelor digitale. Programe pe care le puteţi folosi pentru recuperarea datelor. » Director Articole Gratuit – BiA

Despre recuperarea datelor digitale. Programe pe care le puteţi folosi pentru recuperarea datelor.

26 septembrie 2017 | Autor: | Posted in Securitate

În lumea modernă, cele mai multe informaţii sunt salvate în format digital. Tehnologiile moderne oferă multe avantaje: pot scurta semnificativ timpul de lucru şi astfel fac viaţa noastră mai confortabilă. Cu toate acestea, există de asemenea, unele pericole asociate cu digitalizarea, de care ne dăm seama, de obicei numai atunci când este prea târziu.

Nicio tehnologie nu este lipsită de pericole, iar măsurile de siguranţă nu sunt 100% sigure. Prelucrarea şi Stocarea de date nu sunt o excepţie.
Recuperarea datelor este un domeniu foarte vast, sunt companii care se ocupă de astfel de lucruri care sunt capabile să recupereze date de pe hdd-uri cu defecte fizice, compact disc-uri, sau alte medii de stocare prin procese foarte avansate, deci dacă sunt date de firmă recomandarea este să mergeți la profesioniști. Pentru recuperarea datelor am apelat la Goldnet Service>/a> in trecut, iar datele de pe acel hard disk defect, au fost recuperate in proportie de 98%.

Este important ca în momentu în care vă dați seama că lipsesc datele să nu mai faceți scrieri pe acel mediu de stocare pentru a evita suprascrierea zonelor de unde pot fi recuperate datele. De asemenea, daca hard diskul laptopului sau calculatorului, scoate sunete care nu ar trebui, este posibil ca acesta sa fie compromis si trebuie sa faceţi urgent un backup.

Există câteva programe care vă pot ajuta să vă recuperaţi datele pierdute.

1. Orion File Recovery.Este un program cu o interfață cât se poate de utilă. După scanare apare tabelul cu fișierele găsite. Sunt marcate cu verde sau roșu dacă este sau nu posibil să încerce recuperarea datelor. Și mai ai o coloană foarte utilă care arată cât la sută din fișier a fost suprascris. Fluxul prin care ești trecut pentru recuperare este de foarte mare ajutor.

2. PhotoRec. Este o aplicație cu care poți lucra doar din linii de comandă. Marele avantaj este că programul este capabil să treacă de sistemul de fișiere (partiție) pe care sistemul de operare îl are pentru a ține cont unde se află fiecare fișier în parte pe mediul de stocare.
Asta este util în cazul în care nu mai vezi mediul de stocare (nu mai este recunoscut mediul de stocare), ori este într-un alt format, ori a fost formatat recent.

3 TestDisk. Este un program care poate fi utilizat cu succes în cazul în care mediul de stocare raportează erori. În special la HDD-urile care încep să se strice, vor raporta din ce în ce mai multe erori până se strică.
TestDisk folosește PhotoRec în paralel pentru a recupera partițiile.

Article Source

Autor:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Additional Articles From ‘Securitate’