Erbicidarea la grau cu Granstar Super » Director Articole Gratuit – BiA

Erbicidarea la grau cu Granstar Super

29 octombrie 2014 | Autor: | Posted in Comerţ electronic, Idei de afaceri, Producţie

In luna martie se da startul campaniei de primavara in agricultura.

Multi agricultori incep sa se pregateasca inca din iarna pentru procesul de erbicidare din primavara cand buruienile cu frunza lata invadeaza culturile de grau.  Iata cateva exemple de astfel de buruieni: palamida, ardeiul broastei, grasita, loboda alba si salbatica, pungulita, romanita, stir salbatic, traista ciobanului. Aceste plante salbatice, in primul rand folosesc resursele graului, ingreuneaza agricultorii si aduc costuri suplimentare de productie.

Erbicidarea cu granstar  trebuie sa inceapa in postemergenta, in primavara de la infratit pana la aparita frunzei stindard. Este absorbit prin frunze si radacini, iar buruienile cu frunza lata se necrozeaza si mor in 2-3 saptamani de la aplicare. Primele simptome ale eficintei erbicidului sunt in 2 3 zile de la tratament, plantele salbatice ingalbenindu-se sau rosindu-se. Este necesar un timp de 2 ore fara ploaie pentru ca produsul sa fie absorbit de catre plante si sa aiba efect.

Se intampla sa existe si situati in care solul si atmosfera au un deficit hidirc si este recomandat sa fie utlizat un adjuvant Trend intr-o doza de 250 ml/ha. Daca se intampina o infestare puternica cu tutrita este recomandat ca produsul sa se amestece cu fluroxipir intr-o doza de 400 ml/ha.

Substante active Granstar Super 50 SG: 25% tifensulfuron metil + 25% tribenuron metil. Aceasta combinatie de substante combate peste 70 de specii de buruieni. Formularea este pe baza de granule solubile, astfel se imbunatateste dispersia substantei active in solutia de stropit. Temperatura recomandata pentru aplicare trebuie sa fie peste 5 grade Celsius.

Un avantaj al erbicidului Granstar Super este curatarea terenului pentru culturille ce vor urma din cadrul rotatiei ( fie cartof, floarea soarelui sau sfecla) la care combaterea plantelor salbatice cu frunza lata este dificila.

Recomandam ca agricultorii sa-si faca stoc pentru erbicidarea graului inca din iarna.

 

Article Source

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.