Facebook lanseaza o aplicatie ce descrie imaginile persoanelor nevazatoare » Director Articole Gratuit – BiA

Facebook lanseaza o aplicatie ce descrie imaginile persoanelor nevazatoare

6 aprilie 2016 | Autor: | Posted in Diverse, Securitate, Telecomunicaţii

Facebook lanseaza o aplicatie ce descrie pozele persoanelor oarbe Facebook are o aplicatie denumita „Text Automat Alternativ” (AAT pe scurt) ce le permite persoanelor oarbe sau cu deficiente de vedere sa poata cunoaste continutul pozelor postate in aceasta retea sociala.

Aplicatia foloseste o tehnologie de recunoastere ce genereaza descrierile pozelor.

Programul a fost dezvoltat pe perioada a mai multor luni de catre echipa Facebook responsabila de accesibilitate si este disponibila in limba engleza pentru smartphonurile care ruleaza iOS Apple, cum e Iphone sau iPad, deoarece acesta are mai multi utillizatori. In viitor, aceasta aplicatie va fi accesibila si pe Android si browsere web. Aplicatia este opera lui Matt King, un inginer nevazator care lucreaza pentru Facebook si care a incercat sa usureze accesul egal la informatie. Cu toate ca marja de eroare este mica, descrierea fiecarei poze incepe cu „fotografia poate contine” in loc de „fotografia contine”. Descrierile vor fi limitate la o suta de cuvinte pentru a evita ca aplicatia sa furnizeze multe informatii. Recunoaste fotografii ale mediului de transport (masina, barca, motocicleta), natura (munte, in aer liber, soare, iarba), sport (tenis, stadion, inot), mancare (sushi, desert, inghetata) si descrierea aspectului (copil, ochelari, zambet, bijuterii, selfie).

Inainte ca programul sa fie creat, oamenii nevazatoare utilizau cititoare de ecran care doar ii informau cu privire la denumirea persoanei care posta poza si comentariile scrise. Acum se pot asculta, de exemplu, „fotografia poate contine 3 persoane care rad pe strada” sau „fotografia poate contine o pizza, mancare”.

Specialistii care au lucrat la acest proiect doresc sa le arate utilizatorilor ce apare in fotografie – de multe ori este utilizat doar limbajul vizual, fara alte comentarii – pentru a intelege sensul comentariilor. Sunt aproape 300 de milioane de persoane oarbe si cu deficiente vizuale in toata lumea si, in fiecare zi, publica mai mult de 2000 de milioane de imagini cu ajutorul retelelor sociale, fie prin Instagram, servicii de mesagerie, WhatsApp si Messenger.

Article Source

Autor:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.