Granit » Director Articole Gratuit – BiA

Granit

25 iulie 2012 | Autor: | Posted in Casă şi grădină

Granitul este o roca magmatica masiva, cu granulatie grosolana, avand in compozitie cristale de dimensiuni ce pot atinge cativa milimetri; granitul contine in principal cuart, feldspat sau minerale de culoare inchisa, ca mica. Granitul este roca cea mai raspandita din scoarta, fiind prezent in zonele tectonice sau sedimentare.
Granitul este folosit la pavarea trotuarelor, datorita duritatii si rezistentei sale la erodare, la intemperii si in constructie, pentru terasamentele cailor ferate, pentru acoperirea peretilor cladirilor, la ferestre si usi, in gradini – pentru fantani sau pavaj. Aspectul sau este diferit in masa lui, iar culoarea variaza de la cenusiu deschis la albastrui, rosu sau galben. Datorita acestei palete largi de culori, granitul este un material usor de folosit la orice design. Faptul ca este un material cu mare rezistenta la abraziuni, poate prelua si suporta greutati mari, il recomanda pentru realizarea pardoselilor. Rezistenta la zgarieturi il face un material ideal pentru blaturile de bucatarie. Deoarece este rezistent la actiunea multor acizi si solutii caustice si pentru ca nu se pateaza la contactul cu acizii, precum sucul de lamaie, vinul, otetul, sucurile de portocale, granitul este recomandat pentru folosirea in bucatarii sau bai. Rezistenta la temperaturi ridicate si faptul ca nu se crapa si nu se deformeaza la contactul cu obiecte fierbinti, reprezinta un avantaj major pentru alegerea acestuia in bucatarii.
Din granit se prelucreaza o gama larga de produse, blaturi pentru bucatarii, pentru bai, blaturi pentru baruri, placari pardoseli, trepte si contratrepte, intr-o gama mare de culori si texturi. Pentru blaturile de bucatarie, asiguram decupaj pentru plita si chiuveta. Pardoselile din granit sunt extrem de des intalnite in spatii cu trafic intens, cum ar fi magazinele, mall-urile, marile centre comerciale.
Exista pe piata o gama larga de detergenti, produse care inlatura resturile de mortar, urmele de ciment, var sau altor depuneri de pe suprafetele de granit, in urma lucrarilor de constructii, exista agenti de curatare cu PH neutru, pentru intretinerea periodica, dar si deceranti biodegradabili care inlatura rapid ceara si urmele de etansare.
Pentru alte informatii, accesati MG Stone.

Article Source

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.