Idei de design pentru gradina » Director Articole Gratuit – BiA

Idei de design pentru gradina

19 mai 2014 | Autor: | Posted in Grădinărit

O gradina frumos amenajata este o insula de frumusete in monotonia orasului, cu armonia culorilor si sunetul specific al frunzelor creeaza o stare de liniste in sufletul omului. Pana la urma acesta este rolul tuturor gradinilor, sa ne aduca inapoi la radacini, la mama natura ca sa ne putem inspira din ea.

Proiectarea unei gradini nu este altceva decat amenajarea unui spatiu extern al locuintei noastre cu scopul de a aduce armonia naturii aproape de sufletul nostru.

Cand incepem proiectarea unei gradini, in primul rand trebuie sa luam in seama arhitectura spatiului existent, forma pe care o are si elementele fixe care vor ramane sau vor fi eliminate pentru a nu deranja aspectul si armonia gradinii. Spatiul poate avea orice forma sau dimensiune, daca tinem cont de acest aspect, putem crea insula noastra de natura miniaturizata. Este adevarat ca e posibil sa fim nevoiti sa depunem efort pentru a schimba unele elemente, sa mutam pamant pentru a astupa gauri, sa facem terasare pe spatii abrupte sau sa aducem pietre pentru a cladi un element de atractie din stancarii dar merita efortul si trebuie sa platim pretul pentru un rezultat atat de frumos si armonios.

Analizand forma si arhitectura gradinii incercam sa ne folosim de aspectele arhitecturale deja existente sau de elementele de artactie ce pot fi utilizate si integrate in designul nou. Copacul batran poate fi locul ideal pentru a aseza o banca, un damb natural pentru constructia unei stancarii, o groapa naturala pentru a construi un iaz cu pesti aurii.

Toate acestea trebuiesc legate cu alei serpuitoare prin care putem ajunge in toate partile gradinii iar lateral gazonul tuns scurt ne va urmari pe tot parcursul drumului. Petele de culoare ale florilor, textura colorata a frunzelor care ne apar pe parcursul drumului ne vor  incanta privirea. Cateva lampi solare fixate in jurul unei terase vor oferi lumina necesara in fiecare seara. Ne ramane doar sa savuram linistea si briza aerului rece de dupa lasarea  intunericului.

Article Source

Autor:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.