Impactul gazonului artificial in fotbal » Director Articole Gratuit – BiA

Impactul gazonului artificial in fotbal

28 mai 2013 | Autor: | Posted in Grădinărit

Sa vorbim despre influenta terenurilor din gazon artificial in lumea fotbalului. Probabil nu stiti despre influenta din ce in ce mai mare pe care o are acest nou tip de suprafata si cat de repede s-a raspandit. Vom trata acest subiect in cele ce urmeaza.

Prima data s-a incercat inlocuirea suprafetei naturale tocmai in conservatorul Regat Unit, sperand ca noua suprafata sa ajute la crearea unor conditii mai bune de joc. Rezultatul a fost exact pe dos, date fiind materialele slabe ce compuneau suprafetele de joc, acestea din urma fiind respinse aproape cu ostilitate de catre cunoscatorii fenomenului.

Lucrurile s-au schimbat odata cu evolutia spectaculoasa din domeniul ingineriei materialelor. In urma testelor de laborator s-a putut ajunge la o formula care se apropie firele de iarba sintetica la parametri asemenatori gazonului natural. Aceste texturi au fost perfectionate cu timpul, iar astazi, putem vorbi de un apogeu al gazonului artificial din punct de vedere al calitatii si al avantajelor oferite atat pentru ce ce-l administreaza cat si pentru cei ce-l folosesc drept suprafata de antrenament sau de joc oficial.

Gazonul artificial permite disputarea unui meci de fotbal exact in aceleasi conditii ca in cazul unui teren normal, doar ca prezinta cateva avantaje de luat in seama: nu este afectat de vremea rea: expunerea indelungata la soare, caderi mari de precipitatii, viscol, inghet si astfel, protejeaza sportivii de accidentari nedorite. Cluburile de fotbal au investit in amenajarea de asemenea terenuri deorece isi recupereaza intr-un timp scurt investitia si performanta sportive poate fi accelerate prin asigurarea unor conditii excelente de joc.

Prin urmare, terenurile de fotbal din gazon artificial se raspandesc pe zi ce trece si reprezinta o alternative sigura pe viitor, mai ales in tarile in care conditiile climaterice ingreuneaza desfasurarea si progatirea propice a unui joc de fotbal.

Article Source

Autor:

This author has published 30 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.