Importanta mineralelor in organism si sursele de procurare » Director Articole Gratuit – BiA

Importanta mineralelor in organism si sursele de procurare

14 noiembrie 2012 | Autor: | Posted in Tratamente

In organismul uman se regasesc in mod normal circa 25 de minerale esentiale, diferentiate in functie de cantitatea in care se regasesc in organism. Unele minerale se regasesc in cantitati mai mari si se numesc minerale esentiale, iar altele in cantitati mici sau relativ mici si se regasesc sub denumirea de oligoelemente. Impreuna sunt de o vitala importanta in ceea ce priveste functionarea normala a organismului si pastrarea sanatatii.Dintre toate mineralele pe care le intalnim in organism doar doua sunt in cantitati mari, anume calciul, cu cea mai mare raspandire, circa 2% din greutatea totala a corpului, si fosforul cu o proportie de circa 1,5%. Atat calciul cat si fosforul le intalnim in oase si dinti. Desi nici pe departe nu am putea spune ca este mai lipsit de importanta, spre exemplu fierul se regaseste intr-o proportie mult mai mica, circa 0.006% din greutate. Fierul se regaseste in moleculele de hemoglobina, avand rolul de a transporta oxigenul de la plamani spre tesuturi.

Chiar daca sunt prezente in cantitati foarte mici in organism, oligoelementele precum fluoerul, zincul, seleniul cromul, etc., sunt extrem de importante pentru viata, asta daca ne gandim la rolul seleniului de exemplu de a apara organismul impotriva cancerelor, al fluorului de a combate cariile dentare, al cromului care ajuta in curele de slabire, si exemplele pot continua foarte mult. Desi organismul are nevoie de toate cele douazecisicinci minerale, studiile arata ca sapte dintre acestea sunt imposibil de inlocuit. Acestea sunt: fosforul, fierul, calciul, magneziul, clorul, zincul si seleniul.

Cea mai buna sursa pentru a aproviziona organismul cu minerale este o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Ideal ar fi sa aducem ca aport un numar cat mai mare de minerale, si sa nu exageram cu cantitatea de vitamine peste necesarul zilnic recomandat. Din pacate lipsa din ce in ce mai acuta de alimente proaspete, in special legume si fructe, a facut sa apara necesitatea consumarii unor suplimente nutritive din cand in cand. Un complex de minerale oferite de catre firma Forever Living Products este Forever Nature Min, un produs cu un raport calitate/pret deosebit. Pentru a vedea mai multe detalii despre Forever Nature Min, alegerea noastra in ceea ce priveste calitatea, puteti intra pe site-ul www.natural-aloevera.ro, unde puteti consulta intreaga oferta Forever Living Products.

Article Source

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.