IMPRIMANTELE LASER » Director Articole Gratuit – BiA

IMPRIMANTELE LASER

23 decembrie 2012 | Autor: | Posted in Hardware

Este posibil sa imprimati aproape orice document, imagine, pagina Web sau fisier care poate fi vizualizat pe computer. Daca nu sunteti obisnuit cu imprimarea, acest articol va va ajuta sa intelegeti ce inseamna o imprimanta laser.
O imprimanta laser este un tip obisnuit de imprimanta care reproduce rapid si la inalta calitate text si grafica pe hartie. Precum fotocopiatoarele digitale si imprimantele multifunctionale, imprimantele laser folosesc tehnologia de imprimare xerografica, dar difera de fotocopiatoarele analogice prin aceea ca imaginea este produsa prin scanarea directa cu o raza laser de-a lungul fotoreceptorului imprimantei.
Imprimanta cu laser realizeaza tiparituri de cea mai buna calitate, dar sunt mult mai scumpe. Cele mai multe imprimante laser tiparesc doar alb-negru, dar exista si modele mult mai scumpe (de peste 10 milioane lei) care pot tipari color. Evident, cu cat rezolutia este mai mare, cu atat calitatea imaginii tiparite va fi mai buna. In mod normal, rezolutia folosita in cazul unei imprimante laser monocrom este 600 dpi, insa pot exista anumite documente care sa necesite 1200 dpi.
Imprimantele cu laser utilizeaza toner, care este o pulbere fina, pentru a reproduce text si ilustratii pe hartie. Imprimantele cu laser pot imprima color sau alb-negru, desi imprimantele cu laser color sunt de obicei mai scumpe. O imprimanta cu laser care poate imprima doar alb-negru se numeste imprimanta monocromatica.
  Imprimantele cu laser au de obicei compartimente de capacitate mare pentru hartie, astfel incat nu trebuie adaugata hartie la fel de des ca in cazul unei imprimante cu jet de cerneala. De asemenea, ele pot imprima mai multe pagini pe minut decat majoritatea imprimantelor cu jet de cerneala si pot imprima mai multe pagini per cartus. Daca imprimati cantitati mari, acest lucru va duce la un cost redus de imprimare pe pagina, pentru imprimantele cu laser.

Functionare:
O sarcina electrica este proiectata pe un tambur ce se roteste datorita unui roller primar de sarcina. Tamburul are o suprafata formata dintr-un plastic special. Dispozitive electronice administreaza un sistem care scrie pe tambur cu lumina. Lumina face ca sarcinile electrice sa dispara din partile expuse ale tamburului. Suprafata acestui tambur trece printr-o baie de particule fine din pudra uscata de plastic (tonerul). Partile incarcate electrostatic de pe tambur atrag aceste particule de pudra, dupa care tamburul pune pudra pe o hartie care trece printr-un fel de fuzionator (fuser). Fuserul lipeste pudra de plastic de hartie prin intermediul presiunii si a caldurii.
Toate aceste etape se pot realiza prin mai multe posibilitati tehnice. Cea mai interesanta poate fi utilizarea de catre unele imprimante asa zise cu laser a unui sir liniar de leduri (diode luminescente) pentru a scrie cu lumina pe tambur. Tonerul este format in general din cerneala in care se poate introduce si plastic sau ceara pentru a face ca particulele sa se topeasca cand trec prin fuser. Hartiile pot fi incarcate sau nu cu sarcina de semn opus. Fuserul poate fi un cuptor cu infrarosu. La unele imprimante laser mai rapide si mai scumpe, fuserul poate fi o lumina dexenon. La alte imprimante fuserul poate fi si o rola incalzita.

Article Source

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.