Indicatii de intretinere a gazonului sintetic » Director Articole Gratuit – BiA

Indicatii de intretinere a gazonului sintetic

31 ianuarie 2013 | Autor: | Posted in Casă şi grădină

O intretinere competenta a gazonului artificial tine de o buna relatie intre proprietar, firma care intaleaza gazonul sintetic si firma care produce gazonul. In primele luni fiind necesara o mai mare atentie acordata acestuia. De asemnea firmele de instalare, intrand in contact direct cu cel care se folosete de gazon trebuie sa-i ofere acestuia sfaturi si metode de-a avea grija si de-a supraveghea in mod corect starea suprafetei artificiale de joc.

Inlocuirea granulelor de nisip si cauciuc trebuie facuta constant, pierzandu-se acestea in timpul jocului. Trebuie luata in considerare si perierea lui saptamanala pentru a i se mentine calitatile, aceasta asigurând și păstrarea unui nivel egal al granulelor de cauciuc și nisip pentru a se evita denivelarile. De asemeni anual trebuie realizata si o decompactare a gazonului, în timp acele granule tasându-se ele trebuie scoase.

Pe timp de toamnă trebuie curatat cu atentie gazonul sintetic de frunze și alte resturi aduse de ploaie si vant, acestea putand afecta in timp permeabilitatea la apa a acestuia. Maturarea lui trebuie facuta cu mare grija, riscant fiind sa maturam odata cu reziduurile si granulele despre care am discutat anterior.

O atentie sportita trebuie oferita scurgerilor de ulei, sau orice fel de combustibil, asta in cazul in care ingrijirea gazonului o realizam mecanic, cu ajutorul utilajelor. Un al lucru de luat in seama in acest caz este tonajul acestora, indicat fiind ca acesta sa nu fie prea ridicat pentru a nu deteriora gazonul artificial și pentru a se evita crearea de santuri pe suprafata de joc. Obiectele ascutite nu trebuie sa ajunga pe o astfel de suprafata ele putand taia gazonul care, prin infiltratii de apa ar putea ajunge sa se dezlipeasca. Iar in cazul dezlipirii trebuie luat cat de repede posibil contact cu firma de instalare pentru a remedia problema, putandu-se usor sa se ajunga de la 50 de cm dezlipiti pe margine la o suprafata mult mai mare.

Article Source

Autor:

This author has published 30 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.