O soluţie rapidă şi ieftină pentru înfiinţare firmă » Director Articole Gratuit – BiA

O soluţie rapidă şi ieftină pentru înfiinţare firmă

31 ianuarie 2012 | Autor: | Posted in Contabilitate, Întreprinzători

Procesul de înfiinţare a unei firme ar trebui să fie cât se poate de simplu – toată lumea ştie.

Totuşi, în România, lucrurile nu stau deloc aşa. Din momentul în care o persoană decide să înfiinţeze o societate comercială (mă refer aici în special la o societate cu răspundere limitată SRL) şi până când va intra în posesia actelor ce atestă existenţa ei vor trece cel puţin 8 zile lucrătoare. Adică o săptămână şi jumătate pe calendar. Dar în medie vorbim de 10 zile lucrătoare, adică fix 2 săptămâni pe calendar.

De ce stau lucrurile aşa?

Pentru că 2 simple hârtii cu privire la sediul social al viitoarei firme, care presupun o consultare de 10 minute a unei baze de date, au terme maxim legal de eliberare de 5 zile lucrătoare. Şi puteţi fi siguri că toate administraţiile financiare care eliberează aceste documente respectă termenul maxim. Înţelegeţi ce vreau să spun.

Apoi urmează tevatura de la Registrul Comerţului, unde poţi sta la coadă 1-2 ore sau mai mult. Şi asta o dată sau de mai multe ori.

În aceste condiţii puţini întreprinzători se încumetă să parcurgă singuri procesul de înfiinţare firmă. Ei aleg să apeleze la oameni care fac acest lucru des şi care cunosc toate chichiţele legislative şi care îi pot scuti de timp şi nervi consumaţi.

Cu un preţ desigur. Tariful standard pentru înfiinţare firmă practicat în piaţă este egal cu taxele care sunt percepute de Registrul Comerţului – ONRC.

Totuşi, pot exista şi alternative mai bune. Există firme de contabilitate dispuse să înfiinţeze societăţi comerciale la tarife promoţionale dacă acestea din urmă promit să apeleze la serviciile lor de contabilitate şi expert contabil pentru o perioadă minimă de timp.

Pe lângă avantajele legate de tariful promoţional de înfiintare firmă, o firmă de contabilitate oferă şi avantajele unei consultanţe de calitate legat de opţiunile de înfiinţare cum ar fi alegerea între:

– plătitor de impozit pe venitul microîntreprinderilor sau plătitor de impozit pe profit

– societate înregistrată în scopuri de TVA sau neînregistrată în scopuri de TVA.

O firmă de contabilitate poate merge până la a oferi servicii de înfiinţare gratuită firmă şi PFA, deoarece îşi poate recupera aceste costuri ulterior.

 

Article Source

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.