Marmura » Director Articole Gratuit – BiA

Marmura

24 iulie 2012 | Autor: | Posted in Casă şi grădină

Marmura este obtinuta prin metamorfoza calcarului, avand in compozitie calcit, in cea mai mare concentratie. Marmura este, deci, o roca metamorfica si este cea mai veche si mai folosita piatra naturala, fiind valorificata din cele mai vechi timpuri pentru frumusetea ei, pentru paleta bogata de culori si pentru utilitatea raspandita oricunde in casa.
Marmura se prezinta sub aspecte diferite, de la alb la negru, in timp ce finetea granulatiei permite slefuirea acesteia pana la obtinerea unui finisaj extrem de lucios care pune in valoare atat nervurile cat si nuanta. Marmura se folosea inca de pe vremea romanilor, pentru placarea pardoselilor sau peretilor, dar si pentru opere de arta; aceasta reprezinta eleganta, stil si lux. Avantajul major al marmurei este rezistenta acesteia la absorbtie, ceea ce duce la folosirea marmurei in placarea bailor sau la producerea blaturilor pentru bai. Pentru imbunatatirea rezistentei si a duritatii, marmura se impregneaza cu ceara si rasini, pentru o protectie suplimentara impotriva zgarieturilor si substantelor care pot ataca suprafetele din marmura, asa incat marmura capata rezistenta si poate fi folosita pentru blaturi de bucatarie sau pentru placarea scarilor si a glafurilor.
Blaturile de bucatarie din marmura sunt extrem de elegante, rezistente la apa. Din lastrele de marmura se prelucreaza blaturi de bucatarie de diferite tipuri si dimensiuni, slefuit in varii modele, sau cu decupaj pentru plita si chiuveta. Scarile placate cu marmura sunt deosebite prin varietatea culorilor si design-ului.
Pentru pastrarea suprafetelor si ingrijirea acestora, au aparut solutii de intretinere periodica, de tratare si impermeabilizare pentru suprafetele din marmura; pentru intretinerea si pentru tratarea antialunecare si antigraffiti, exista, de asemenea, solutii profesionale, in masura in care alegi piatra naturala pentru spatii deschise, nu numai pentru confortul casei tale.

Article Source

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.