Mentenanta IT- Calculatoare » Director Articole Gratuit – BiA

Mentenanta IT- Calculatoare

23 octombrie 2012 | Autor: | Posted in Hardware, Software

Mentenanta IT este o procedura foarte importanta pentru buna functionare a calculatorului si pentru mentinerea fluiditatii activitatii in firma. Conform celei mai simple definitii, mentenanta reprezinta  totalitatea operatiilor de intretinere si reparatie ale unui sistem tehnic. Cand vorbim de mentenanta IT, ne referim atat la mentenanta software cat si la cea hardware.

Mentenanta hardware reprezinta totalitatea operatiilor efectuate asupra echipamentelor it (calculatoare,imprimante,swich-uri) cu scopul de a mentine sau de a imbunatati functionarea acestora.

In mentenanta hardware sunt incluse servicii precum: verificare periodica a starii de functionare,  inlocuirea componentelor defecte, configurarea calculatoarelor, verificarea si repararea echipamentelor periferice, administrarea retelelor, etc.

Mentenanta software mentine functionarea echipamentelor it la nivel optim astfel incat problemele sunt eradicate aproape integral. La anumite intervale de timp este nevoie de o instalare proaspata a sistemului de operare, urmand imediat instalarea driverelor si programelor necesare. Mentenanta software include: instalare si reinstalare sistem de operare, devirusare, instalare drivere componente si periferice, recuperare date, instalare antivirus,etc.

Service-ul de calculatoare este constient de implicatiile pe care dezvoltarea accelerata si marirea numarului de angajati le pot avea asupra calculatoarelor si echipamentelor IT din firma, de aceea va poate ajuta cu servicii de consultanta IT in achizitionarea de calculatoare si echipamente IT, dezvoltare website si aplicatii web-based, proiectare retelele de calculatoare si legalizare programe software utilizate – Windows, Office si antivirus.

Abonamentul de mentenanta IT include: suport IT, helpdesk, devirusare calculatoare, instalare Windows si antivirus, instalare calculatoare si echipamente IT, backup si restaurare Windows, administrare retea de calculatoare, recuperare date si documente, consultanta IT si alte activitati IT specifice, precum curatare de registry, defragmentare hard disk si deprafuire calculatoare.

Pentru a stabili impreuna abonamentul de mentenanta IT potrivit, ne puteti contacta telefonic, prin email sau completand formularul de contact disponibil pe site.

Article Source

Autor:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.