Nico Van Deer Meulen: arhitectura cu stil la nivel inalt » Director Articole Gratuit – BiA

Nico Van Deer Meulen: arhitectura cu stil la nivel inalt

11 martie 2013 | Autor: | Posted in Design

Nico Van Deer Meulen este un cunoscut arhitect care an de an duce amenajarile interioare la cote inalte; unul dintre ultimele proiecte ale sale reprezinta o casa situata in salbatica Africa de Sud, in Johannesbourg. Provocarea acestei case a  venit din aspectul si functionalitatea ei, deoarece casa este construita din anii ’70 si mare parte din casa a necesitat reparatii masive. Conceputul sub care casa a fost regandita este cel al unei case verzi, un open space in natura, pereti vitrati care sa permita luminii sa intre in casa si inunde fiecare colt.

Amenajarea casei este dominata de linii simple, fie ca se gasestc in mobilier sau in corpurile de iluminat amplasate strategic in toata incaperea astfel incat nimeni din cei care calca pragul casei nu s-ar gandi ca aceasta casa a fost contruita in urma cu mai bine de 30 de ani. La amenajarea casei a contribuit atat Nico Van Deer Meulen cat si cei doi fii ai sai si nora lui; acestia lucreaza impreuna la firma infiintata de Nico Van Deer Meulen in urma cu 26 de ani.

In intreaga casa predomina combinata de culori rosu, bronz si aramiu pentru a crea o senzatie ultramoderna propice unei vieti de familie. Elementele de bronz se regasesc in lampile globulare din living care impanzesc tot tavanul si creaza locuri de lumina si culoare; aceste lustre moderne sunt create de Tom Dixon. Pentru a crea senzatia de spatiu deschis s-au inlaturat peretii interiori care formau mai multe camere mici si astfel a luat nastere un lounge impresionant; accesul in partea de sus a casei se face cu ajutorul unei scari suspendate care da intr-un al doilea lounge situat la etaj. Desi parterul este marginit de pereti vitrati care se ridica, intimitatea casei este asigurata de gradinile impresionante care inconjoara casa. Orientarea catre N este ideala in cest context si impreuna cu peretii care se ridica fac un tot unitar perfect, deoarece mare parte din an familiile in Africa isi petrec timpul in exteriorul casei; casa decorata in acest fel este racoroasa, primitoare si ideala pentru viata de familie.

Etajul este intim si neconventional; dormitorul matrimonial are dimensiuni impresionante si un lounge mai mic, ideal pentru servit cafeaua in diminetile tarzii sau pentru o carte buna. Impreuna cu toaleta, dormitorul matrimonial formeaza un mic apartament in adevaratul sens al cuvantului. Un element inedit este dat de peretele din sticla al dusului si al baii care permite o panorama minunata in gradina. Elementul comun care face legatura intre toate camerele este dat de timp; superbele ceasuri de perete care se gasesc in toata case sunt diferite de la camera la camera dar totusi ofera un element unitar.

Nico Van Deer Meulen nu s-a oprit aici cu decorarea; interiorul se contopeste cu exteriorul facand la parter o trecere lina spre terasa. Aici se afla un al doilea spatiu de dining, spatiu care vine in completarea spatiului din bucatarie. In imediata apropiere a dining-ului exterior se afla si o zona de relaxare moderna. La doar 2 metri distanta se regaseste o piscina pavata cu marmura; piscina vine in completarea spatiului din curte. Casa are o mare autoritate prin dimensiunile ei impresionante si prin gradina ornamentata; aspectul prietenos al casei este dat de peretii de sticla care creaza goluri in zid si permit luminii sa iasa noaptea la exterior si totodata sa patrunda in interior ziua.

Article Source

Autor:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.