Premergatoare pentru copii – Bune sau rele pentru micutii nostri? » Director Articole Gratuit – BiA

Premergatoare pentru copii – Bune sau rele pentru micutii nostri?

6 noiembrie 2012 | Autor: | Posted in Comerţ electronic

Cu totii stim expresia des folosita « primii pasi in viata ». aceasta poate fi luata ca o metafora, dar si propriu-zis. Utilizarea de premergatoare pentru copii face exact acest lucru : va ajuta copilul sa faca primii pasi.

Desi este folosit de foarte mult timp, premergatorul este un lucru controversat, mai ales in ziua de azi, cand fiecare specialist vine cu viziunea proprie.

Multi considera ca folosirea premergatoarelor provoaca o deformare a mersului sau chiar probleme ale coloanei vertebrale cand copilul va creste. Dar noi nu tot cu ajutorul premergatoarelor am invatat sa mergem ? daca ne uitam in jur, marea majoritate a oamenilor merg normal. Bineinteles, exista si exceptii, dar cauza nu e neaparat utilizarea de premergatoare copii.

Daca tot este vorba de premergatoare pentru copii, sa nu uitam ca este un mod corect si un mod gresit de a le folosi.

In primul rand, copilul trebuie sa aiba deja capacitatea de a sta singur drept inainte de a-i cumpara un premergator. In al doilea rand, trebuie avut in vedere ca premergatoarele nu trebuie folosite in continuu. Este suficient sa lasam copilul in premergator cate 15-20 de minute, apoi sa-l antrenam in alte activitati si abia dupa una doua ore sa il punem din nou in premergator. Astfel va avea parte de o dezvoltare complexa si fara excese.

Mare atentie insa cand lasati copilul in premergator. Nu ca ar fi acesta de vina, insa premergatoarele ofera copilului posibilitatea de a se intinde din scaunelul lui, tinandu-se de margini. Astfel, copilul poate ajunge, cu relativ putin efort, la obiecte periculoase sau poate trage lucruri de pe o masa sau, de ce nu, cablul de la televizor, eventual in timpul meciului. Trebuie sa supravegheati mereu copilul si sa nu lasati la indemana lui obiecte periculoase.

Article Source

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.