Proprietatile tagului de imagine in web design » Director Articole Gratuit – BiA

Proprietatile tagului de imagine in web design

21 noiembrie 2012 | Autor: | Posted in Web design, programare

Exista cateva incertitudini in ceea ce priveste folosirea sau incadrarea unei imagini intr-un web design. Un element important si poate chiar si cel mai important, este ca imaginea dintr-un web design nu este introdusa impreuna cu toate celelalte informatii precum textul, ci imaginea este introdusa cu ajutorul unui tag special pe nume <img>. Tagul <img> defapt creaza un spatiu in web design unde acesta imagine va fi pozitionata. Tagul <img> poate fi folosit de catre toate browserele care parseaza web designul din HTML si sunt suportate majoritatea compresiilor de imagini precum .jpg, .png, .gif, etc.

Utilizarea tagului singur nu ofera multe informatii web designului, de aceea exista doua atribute necesare tagului de imagini, care daca sunt scrise corect, la incarcarea paginii web imaginea inserata in web design va fi afisata. Cele doua atribute necesare pentru scrierea corecta a tagului sunt: „src”, „alt”, „width”, „height”, etc.

Atributul „src” al tagului de imagine HTML prevede adresa web sau URL a imaginii incarcate, adica are rolul de afisare a imagini in web design. Un exemplu de a include un URL absolut pentru atributul src ar fi: <img src=”http://www.adresa.ro/nume_imagine.jpg”> – in cazul în care imaginea apelată se afla in pe adresa „www.adresa.ro”. Cealaltă opțiune pentru URL-ul în cadrul atributul src este de a scrie un URL relativ. Un URL relativ ofera un link catre o imagine salvata  in directorul curent . Exemplu de atribut src cu un URL relativ este: <img src=”nume_imagine.jpg”> sau <img src=”nume_director/nume_imagine.jpg”>. Diferenta dintre cele doua exemple este locul in web design unde este situata imaginea respectiva.

Atributul „alt” are rolul de a afisa un text la pozitionarea cursorului pe imagine si afisarea unui text cand imaginea nu poate fi incaracta din cauza scrierii incorecte a adresei URL, adica a src-ului. In afara de astea, ajuta oamenii cu deficiente de vedere sa foloseasca programele de citire a web designului – practic, tagul alt trebuie sa descrie ceea ce se afla in imaginea respectiva.

Alte atribute optionale de web design care pot fi folosite la insearea unei imagini sunt atributul „width”– care are rolul de a modifica latimea imaginii, „height” – care are rolul de a modifica inaltimea imaginii inserate, „align” – cu valoriile top, left, right, bottom ajutand la pozitionarea imaginii si „border” – a carui rol este de a crea o bordura sau un chenar imaginii inserate.

Codul general al tagului de imagine in web design este: <img src=”URL” alt = “Text” />. Deoarece tagul <img> nu are o eticheta de sfarsit, este important  sa se termine cu />, astfel browserul stie exact cand instructiunea de inserarea unei imagini s-a terminat .

Article Source

Autor:

EDGE este o firma de web design din Cluj-Napoca, specializati pe dezvoltarea de solutii web unice si profesionale.

This author has published 1 articles so far.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.