Satul cu cel mai faimos muzeu din lume » Director Articole Gratuit – BiA

Satul cu cel mai faimos muzeu din lume

16 aprilie 2013 | Autor: | Posted in Artă şi divertisment

Mostenirea familiei Vintila: o scoala si o colectie de arta

Dinu si Sevasta Vintila au infiintat prima scoala din Topalu. Fiul celor doi profesori, Gheorghe Vintila, nu a imbratisat profesia parintilor si a dorit sa devina medic. Dupa cateva zeci de ani de cariera, a reusit sa stranga o colectie impresionanta de tablouri si obiecte de arta, pe cele mai multe cumparandu-le, iar o parte i-au fost facute cadou chiar de autorii lor, prieteni buni cu medicul.

Desi muzeul nu prea este cunoscut, aici se afla unele din cele mai valoroase piese de pictura, creatii ale lui Ioan Andreescu, Octav Bancila, Nicolae Grigorescu,Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Alexandru Ciucurencu, si sculpturi ale artistiilor Dimitrie Paciurea, Cornel Medrea, G. Tudor.

Ultimul \”Car cu boi\”

Printre exponate mai poate fi admirata una dintre ultimele picturi ale maestrului Grigorescu din seria \”Carul cu boi\”. Specialistii considera \”Carul cu boi\” unul dintre cel mai bine vandute tablouri romanesti ale tuturor timpurilor.Pictura expusa la Topalu este realizata de marele artist spre sfarsitul vietii, iar liniile usor estompate si compozitia de culori i-au determinat pe critici sa avanseze ideea unei afectiuni a vederii, cu care Nicolae Grigorescu s-a luptat pana in ultima clipa.   Comorile nebanuite se afla la Topalu, un sat dobrogean situat pe malul Dunarii, la 60 de km. de Constanta. Este cea mai importanta colectie din mediul rural, dupa parerea mea, poate una din cele mai valoroase colectii din lume care se adaposteste intr-un sat….. uitat de lume.

Article Source

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.