Tot despre Implanturi Dentare » Director Articole Gratuit – BiA

Tot despre Implanturi Dentare

16 iulie 2012 | Autor: | Posted in Sănătate

Implantul dentar este de fapt un dinte artificial, care inlocuieste dintele ce lipseste de pe arcada. Acest tip implant este o adevarata inovatie in ceea ce priveste procedurile utilizate in cabinetele stomatologice, intrucat o astfel de interventie are rezultate vizibile exceptionale si este durabila pe termen lung.

Implantul dentar va permite sa va recuperati zambetul si in plus se simte foarte natural si isi pastreaza aspectul in timp. Un alt avantaj major, fata de lucrarile clasice este faptul ca nu afecteaza dintii din apropierea spatiului unde se implanteaza.

Implantarea unui dinte presupune mai multe etape, care se intind de obicei pe o perioada destul de lunga, ce poate varia intre 3 si 9 luni. In aceasta perioada implantul se osteointegreaza, adica este implantat in arcada osoasa si este acceptat de organism ca si cum ar fi propriul dinte natural. Bineinteles, ca aceasta perioada va varia de la organism la organism, dar si de locul unde se integreaza, in cazul mandibulei aceasta perioada va dura in jur de 3 luni, in timp ce in cazul maxilarului aceasta are o perioada de integrare de pana la 6 luni si chiar mai mult.

Materialul din care se realizeaza implantul este titanul. Acest material este 100% biocompatibil, neexistand astfel sanse reale ca implantul sa fi respins de catre organismul pacientului.

Dupa perioada in care acest surub din titan se osteointegreaza, implantul se acopera cu un bont de vindecare, cat si cu o coroana provizorie. Aceasta coroana are ca scop conformarea gingiei si sa favorizeze protezarea ulterioara care este definitiva.

Exista si posibilitatea ca implantul sa fie realizat imediat ce dintele bolnav a fost extras, astfel reducandu-se timpul alocat tratamentului, cat si conservarea osului in care se va implanta surubul din titan.

Printre avantajele implantului dentar se numara faptul ca dintii vecini nu trebuie sacrificati ca in cazul lucrarii protetice, este foarte estetic deoarece arata la fel precum dintii naturali ai pacientului, este prevenita retragerea gingiilor si rebsorbtia osului, iar rata de reusita a unei astfel de proceduri este aproape de 100%. Evident, pentru a putea beneficia de o astfel de interventie stomatologica, trebuie mai intai sa faceti o serie de analize.

Printre dezavantajele unui astfel de implant dentar se numara in principal costurile foarte ridicate, necesitatea unei igiene orale foarte riguroase ulterior, pentru a fi evitata pierderea rapida a implanturilor.

Article Source

Autor:

This author has published 10 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.