Totul despre Anvelope Auto » Director Articole Gratuit – BiA

Totul despre Anvelope Auto

16 iulie 2012 | Autor: | Posted in Automobile

Atunci cand decidem sa achizitionam anvelope auto ar trebui sa acordam poate mai multa importanta acestui aspect decat o facem in prezent. Este foarte important sa alegem cu grija anvelopele deoarece ele sunt singurele care intra in contact direct cu mediul inconjurator.

De asemenea, de calitate anvelopelor auto, cat si de achizitionarea modelului corespunzator, adaptat atat autovehiculului, cat si conditiilor climaterice, depinde in foarte multe cazuri siguranta noastra. Statisticile in ceea ce priveste numarul de accidente auto si cauzele acestora releva faptul ca neadaptarea la conditiile de drum a vitezei autovehiculului, cat si utilizarea unor anvelope auto inadecvate sunt destul de frecvent principala cauza a producerii acestora.

Atunci cand achizitionezi anvelope auto pentru autoturismul tau este foarte important sa investesti in calitate deoarece acest lucru inseamna de fapt si o investitie in siguranta ta, a celor care se afla in masina cu tine, cat si a celorlalti participanti la trafic.

Un aspect pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand achizitionam cauciucuri este gradul de uzura al acestora, criteriu pe care ulterior trebuie sa il verificam pentru a fi siguri ca circulam in siguranta. Brand-urile renumite in acest domeniu folosesc tehnologii superioare de productie a anvelopelor auto si au cam aceleasi norme de calitate si constructie. O anvelopa mai ieftina este de cele mai multe ori realizata dintr-un material mai prost, care in timp se va uza mult mai rapid decat produsele mai scumpe.

Un alt aspect pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand achizitionam anvelope auto este aderenta pe asfalt. In ceea ce priveste anvelopele mai scumpe, fiind mai rezistente in timp, nu se erodeaza la fe de repede precum cele mai ieftine si din acest motiv au si o aderenta pe asfalt mai buna pentru o perioada mai indelungata de timp.

Un alt aspect pe care trebuie sa il avem in vedere este zgomotul in timpul mersului. Daca anvelopele sunt ieftine acesta va exista si va fi chiar destul de proeminent. Deoarece companiile care fac cauciucuri ieftine de obicei folosesc matritele unor companii cu renume, dar in acelasi timp folosesc materiale mai proaste, produsul final risca sa aiba defecte, care ulterior vor provoca zgomote la rulare.

 

Article Source

Autor:

This author has published 10 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.