Totul despre CASCO » Director Articole Gratuit – BiA

Totul despre CASCO

Asigurarea CASCO este un tip de asigurare prin intermediul careia, cei care incheie respectiva asigurare au posibilitatea de a primi despagubiri de la compania de asigurari in cazul in care sunt implicati intr-un accident de circulatie in urma caruia sufera diverse pagube. Alege o oferta de asigurari CASCO cu un raport riscuri acoperite/prima de asigurare bun si vei beneficia de protectie pentru autoturismul tau.

Asigurarea de tip CASCO este un tip de asigurare facultativa, care nu tine totusi locul asigurarii RCA. Asigurarea RCA acopera pagubele tertilor in urma intr-un accident produs din vina soferului asigurat. Pe de alta parte, CASCO acopera exclusiv despagubirile legate de masina asiguratului, iar incheierea unei astfel de polite ramane la latitudinea soferului asigurat. Calculul unei polite de asigurare se realizeaza foarte simplu, prin intermediul aplicatiilor de tip calculator disponibile pe site-urile brokerilor de asigurari.

In plus, asigurarea CASCO nu poate fi incheiata pentru orice autoturism. Masinile mai vechi de 1o ani este cel mai probabil sa nu le mai putem asigura, companiile de asigurari fiind neacceptand in general masini cu o vechime mai mare. Exceptie fac atoturismele de epoca care fac parte dintr-o clasa deosebita.

Un aspect important legat de achizitionarea unui autoturism il constituie valoarea la care se asigura masina. Aceasta valoarea se stabileste plecand de la valoarea de nou a autoturismului, adica cat a valorat ea inainte sa inceapa sa ruleze sau pe baza valorii de catalog, la care se aplica coeficientul de uzura. Acest coeficient se calculeaza plecand de la vechimea automobilului. Daca dorim sa asiguram si dotarile suplimentare de care automobilul dispune, valoarea acestora se va adauga la valoarea de nou a masinii.

Atunci cand incheiati o polita CASCO acordati atentie sporita modului in care se calculeaza fransiza. Fransiza reprezinta acea parte din valoarea daunei pe care proprietarul masinii trebuie sa o suporte el insusi. Aceasta se poate estima in diverse moduri, dupa cum urmeaza: ca o valoare fixa, indiferent de nivelul daunei, ca un procent din suma pe care o asiguram, ce se aplica ulterior indiferent de paguba, ca un procent din valoarea fiecarei daune.

Cel mai important aspect legat de polita CASCO sunt riscurile pe care acopera:

  • avaria partiala
  • avaria totala
  • furt total
  • furt partial

In categoria furtului partial intra si despagubirile pentru deteriorarile (geamuri, bord) pe care le-au facut hotii in momentul in care au incercat sa fure, cat si furtul rotii de rezerva.

In ceea ce priveste avaria partiala, in aceasta categorie se incadreaza si pagubele suferite de autoturism in parcare, indiferent daca autorul este cunoscut sau nu.

 

Article Source

Autor:

This author has published 17 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.