Utilizari ale sulfatului de condroitina si glucozamina » Director Articole Gratuit – BiA

Utilizari ale sulfatului de condroitina si glucozamina

5 ianuarie 2018 | Autor: | Posted in Tratemente naturiste

Prezente indeosebi in tesutul conjunctiv, condroitina si glucozamina reprezinta molecule care sunt produse in mod normal de catre organismul uman sanatos.

Paciantii care sufera de osteoartrita, in vederea reducerii si ameliorarii durerilor articulare li se administreaza sulfat de condroitina si de glucozamina. Exista dovezi la ora actuala formulate de diverse studii care arata ca sulfatii de condroitina si de glucozamina contribuie la scaderea durerii din osteoartrite si pot creste mobilitatea in acelasi timp. Mai mult decat atat, exista si studii care au aratat ca glucozamina este la fel de eficienta ca si ibuprofenul in ameliorarea durerilor provocate de catre osteoartrite, mai ales atunci cand vine vorba de articulatia genunchilor.

Glucozamina este asimilata de catre organismul uman din glucoza. Celulele condrocite aflate in cartilajul articular realizeaza din glucozamina molecule numite glicozaminoglicani. Din glicozaminoglicani face parte si condroitina, prezenta in cartilajul articulatiilor. Gluzamina se mai numeste si citosamina, fiind o substanta naturala regasita in cochiliile scoicilor. Se regaseste sub diferite forme, dar cele mai importante sunt clorura de glucozamina, sarea de glucozamina si sulfatul de glucozamina. Sub forme sintetice glucozamina este disponibila in diferite produse aflate pe piata.

Condroitina se regaseste sub forma sintetice asemeni glucozaminei, sau in in mod natural in cartilajul de bovine si de rechin. Asemeni glucozaminei, condroitina se regaseste sub forma de consurid, acidul condroitin-sulfuric si sulfatul de condroitina. Combinatia dintre saruri minerale si condroitina formeaza sulfatul de condroitina.

Produsele care contin condroitina si glucozamina sunt prezente pe piata sub diferite forme, cele mai intalnite sunt tabletele, capsulele, sub forma lichida alaturi de alte suplimente nutritive, sau sub forma de pudra. Glucozamina si condroitina este in prezent administrata si separat sub forma de supliment nutritiv destinat articulatiilor. Un astfel de produs este Forever Aloe MSM Gel, prezentat ca o crema ce are la baza aloe vera si sulfat de glucozamina. Forever Freedom este indicat in toate tipurile de dureri articulare de care cineva poate suferi, si este oferit de catre firma Forever Living Products.

Pacientii suferinzi de osteoartrite pot folosi la indicatie medicilor specialisti produse pe baza de sulfat de condroitina si glucozamina. Condroitina mai este folosita ca medicatie pentru a impiedica formarea cheagurilor de sange.

Potrivit unor studii medicale sulfatii de condroitina si glucozamina au capacitatea de a ameliora durerile provocate de osteoartrite, contribuind si la o mai buna mobilitate a articulatiilor. Alte studii considera ca glucozamina este la fel de eficienta ca si ibuprofenul in ameliorarea durerilor articulare ce sunt provocate de osteoartrite, in special atunci cand vine vorba de durerile genunchilor, si in plus, prezinta mult mai putine efecte secundare.

Article Source

Autor:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

Anti-Spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.